Økonomi

Trending:


NVE med nye prisanslag: – blir tre ganger dyrere enn vannkraft

Det vil koste 1,34 kroner/kWh å produsere flytende havvind i Nordsjøen, ifølge nye anslag. Statsstøtten kan bli på opp mot 36 milliarder kroner for ett anlegg.


Pride hører hjemme i klasserommet

Det er tross alt deres kropp og fremtid.


Ny vurdering om laksefiske 5. juli

Miljødirektoratet har stengt laksefiske i 33 elver sør for Nordland, men skal ta en ny vurdering av situasjonen 5. juli.


Biden: – Synes vi gjorde det bra

USAs president Joe Biden sier han tror han gjorde det bra i TV-debatten mot Donald Trump.


Utredning: Beste alternativ for Nationaltheatret vil koste 9,75 milliarder kroner

Statsbygg fastslår at den såkalte Tullinløkka-løsningen er best – og dyrest – for rehabilitering av Nationaltheatret. Det kommer fram i en ny utredning.


Imponerende video viser krokodillens ‘flyvning’ i søket etter en matbit

Den sjokkerende videoen som viser en krokodilles evne til å "fly" etter en kjøttbit, etterlater internettilkoblingen forbauset!


Politiet advarer mot svindelforsøk

Politiet i Troms har fått flere meldinger om svindelforsøk fra en person som oppgir å være fra politiet.


Presidentvalg i et Iran på «usikker grunn»

I skyggen av helikopter-ulykken som drepte president Ebrahim Raisi skal millioner av iranere velge ny leder fredag. En fest for demokratiet blir det ikke.


Anerkjent tallknuser med alarmerende beskjed til Joe Biden

Er det Joe Biden som er den egentlige underdogen i dette valget? Tallknuser Nate Silver tror Joe Biden sliter mer enn meningsmålingene viser.


Aktivister vil blokkere lokalene til Etikkrådet

Aktivister vil fredag blokkere inngangen til Etikkrådet. De krever at rådet anbefaler Norges Bank om å selge seg ut av selskaper som bidrar til å opprettholde okkupasjonen av Palestina.


Tsunamivarsel opphevet etter kraftig jordskjelv i Peru

Det er ikke lenger noen fare for tsunamibølger etter at Perus kyst ble rammet av et kraftig jordskjelv med styrke 7,2, ifølge jordskjelvsenteret USGS.


Frp med sin beste måned siden 2015

Ikke på ni år har Frp gjort det bedre på meningsmålingene. Sylvi Listhaug kan gå inn i sommeren med en gjennomsnittlig oppslutning på 17,2 prosent i ryggen.


De sjeldneste dødsårsakene i verden

Man kan møte døden på ganske mange ekle måter, og til tross for alt vi vet om døden, finnes det noen utrolig merkelige og statistisk usannsynlige dødsårsaker. Enten det er sykdommer eller bare spesielle ulykker, klikk deg gjennom dette galleriet for å lese mer noen av de sjeldneste dødsårsakene i historien.


Listhaug skryter av Unge Høyre – utfordrer Erna Solberg

Unge Høyres forslag til ny innvandringspolitikk applauderes av Frp-leder Sylvi Listhaug. Hun utfordrer Høyre-leder Erna Solberg til å støtte forslagene.


Video: Russland presenterer det nye pansrede personellkjøretøyet BTR-82A

Rosoboronexport, et selskap i den russiske statskonsernet Rostec, har presentert det nye pansrede personellkjøretøyet BTR-82A


Laksefisket er over i Norge

Som en desperat handling er de viktigste elvene stengt på ubestemt tid. For meg føles det som dommedag.


Rødt vil gjøre tannhelse til en hovedsak i valgkampen

– Rødt vil gjøre 2025 til et tannhelsevalg, sier partileder Marie Sneve Martinussen. Hun vil gjøre tannhelsereform til en av hovedsakene før stortingsvalget.


Disse lovendringene kommer neste uke

Mandag trer en rekke nye lover og regler i kraft. Blant annet blir det dyrere å lease bil, strengere straff for ungdomskriminelle og kutt i kontantstøtten.


Sju mennesker døde da tog kolliderte med buss i Slovakia

Sju mennesker mistet livet og fem andre ble skadet da et tog kolliderte med en buss i Slovakia torsdag ettermiddag, opplyser nødetatene.


Mann funnet skyldig i drapet på Emilie Meng

Philip Westh (33) er funnet skyldig i drapet på Emilie Meng (17) i Danmark.


Er «mobbing» på arbeidsplassen på vei oppover? Hvordan takler du mobbing hvis du er offeret

Begrepet «mobbing» ble opprinnelig skapt for å beskrive adferden til rovdyr. I dag kjennetegner det en spesielt lumsk og opprivende form for mobbing på arbeidsplassen og andre sosiale sammenhenger. Fra å spre rykter til å gjøre det daglige arbeidslivet til en ubehagelig opplevelse, mobbere engasjerer seg i en form for gruppemobbing (enten bevisst eller ubevisst) som får offeret til å føle seg trakassert, kritisert og til slutt isolert. Det er en trend som ser ut til å være på vei oppover, eller kan det bare være at flere kommer frem for å snakke offentlig om sine erfaringer? Klikk videre for å lese mer om mobbing på arbeidsplassen, og hva du kan gjøre hvis du opplever dette.


Rekordmange sover på gata i London

Nærmere 12.000 personer sover på gata i Storbritannias hovedstad London, en økning på 58 prosent på et tiår, ifølge gruppa Homeless Link.


Smertefulle videoer viser voldelige møter mellom mennesker og dyr

Den imponerende videoen av menn som havner i alvorlige problemer når de møter rasende dyr, etterlater internet-brukere målløse!


Svensk storavis mener Sverige bør be Norge om unnskyldning

– Pinlig for Sverige.


Politiet avbrøt jakt etter motorsyklist

Natt til fredag forsøkte politiet å stoppe en motorsyklist i Leknes sentrum. Føreren stakk av, men hastigheten ble så høy at politiet valgte å avbryte jakten.


Esa godkjenner norsk deltakelse i restruktureringen av SAS

Esa, som overvåker at landene som deltar i Efta-avtalen overholder reglene, har godkjent Norges deltakelse i restruktureringen av flyselskapet SAS.


Steams årlige sommersalg er i gang

Hold på lommebøkene, folkens, for årets store Steam Summer Sale har begynt og varer frem til kl. 19.00 den 11. juli. I tillegg til tusenvis av rabatter kan du som alltid også samle på samlekort med unike belønninger for de som bryr seg om slike ting. Så nå har du sjansen til å gjøre et røverkjøp og fylle ditt statistisk sett overfylte Steam-bibliotek med massevis av godbiter til fantastiske priser. Hvilken spesiell tittel har du kjøpt mest av i...


Far siktet for uaktsomt drap på sønnen etter båtulykke i Bergen i 2022

En far i 40-årene er tiltalt for uaktsomt drap og uaktsom navigering etter en båtulykke i Byfjorden i Bergen i september 2022. Hans sønn på 11 år omkom.


Danmark må droppe fregattbidrag til Nato

Stadige problemer med fregatten Iver Huitfeldt etter et oppdrag i Rødehavet tvinger Danmark til å endre bidraget til Natos stående flåte.


Svensk luksusmegler fengselsdømt for storstilt bedrageri

En svensk eiendomsmegler som solgte boliger for milliardbeløp i Stockholm, er dømt til tre år og seks måneders fengsel for grovt bedrageri.


Elever hadde internettilgang under eksamen – kan måtte ta den på ny

400 ungdomsskoleelever i Drammen risikerer å måtte ta eksamen på ny på grunn av IT-feil fra kommunens side.


Maldivene søker allianser med Kina ettersom Fitch nedgraderer sin kredittvurdering til søppelstatus

Maldivenes handelsminister Mohamed Saeed holdt diskusjoner med høytstående tjenestemenn fra kinesiske banker for å danne strategiske allianser med sikte på å øke den maldiviske økonomien. Dette kommer ettersom det amerikanske kredittvurderingsbyrået Fitch nedgraderte Maldivenes kredittvurdering til søppelstatus, noe som vekker bekymring for landets...


Estlands «jernkvinne» er EUs nye toppdiplomat

Kaja Kallas skal fronte EUs utenrikspolitikk de neste fem årene.


SSB har rettet opp i beregningsfeil om barnefattigdom

7. juni oppdaget Statistisk sentralbyrå at de hadde gjort feil i beregninger de leverte til Ekspertgruppa om barn i fattige familier. Nå har de levert nye tall.


Zelenskyj i Brussel – takker EU

– Dette har vi ventet på lenge, sier Ukrainas president om historisk beslutning.


USAs høyesterett stanser opioidforlik som skjermer Sackler-familien fra søksmål

USAs høyesterett avviser et landsomfattende forlik med Purdue Pharma som ville gitt Sackler-familien som eier selskapet, immunitet fra sivile søksmål og også gi milliarder av dollar til arbeid mot epidemien.


Mileis økonomiske reformpakke vedtatt i Argentina

Argentinas nasjonalforsamling har godkjent en pakke med økonomiske reformer fremmet av president Javier Milei. Den innebærer omfattende endringer.


MC-fører døde etter trafikkulykke i Rana

Motorsyklisten omkom som følge av ulykken.


Navneforsker «frifinner» Roger og Raymond

Navneforsker mener ikke at noen navn er mer typisk kriminelle, men sier hva som kan bli disse navnene i fremtiden.


Sivilt ansatt i Kripos ilagt bot for å ha søkt opp svigerbarn i politiets registre

Spesialenheten har ilagt en sivilt ansatt i Kripos en bot på 10.000 kroner etter at et tidligere svigerbarn anmeldte vedkommende.


Verdens høyeste hund dør dager etter at rekorden ble anerkjent

Kevin, den danske doggen som nylig ble anerkjent av Guinness World Records som 'verdens høyeste hund', døde bare dager etter å ha satt verdensrekorden.


Store forskjeller i politisk oppslutning mellom menn og kvinner

Menn vil ha en ren Frp/H-regjering, mens kvinner ønsker en rødgrønn regjering. En ny analyse viser store forskjeller i politisk oppslutning mellom menn og kvinner.


Brann med spredningsfare i boligrekke i Bærum

Samtlige beboere er evakuert etter at det natt til fredag brøt ut brann i en boligrekke i Bærum. Noen av beboerne blir sjekket av helsepersonell.


Nord-Korea sender tropper til Ukraina etter pakt mellom Putin og Kim Jong-Un

Troppene skal sendes i løpet av neste måned.


Houthis offentliggjør video av deres nye hypersoniske ballistiske missil Hatem-2

Houthis har offentliggjort en video av det nye hypersoniske ballistiske missilet "Hatem-2". Ifølge beskrivelsen av dets egenskaper ble raketten produsert i Jemen, drives av fast drivstoff og reiser med hypersoniske hastigheter.


Flere unge melder seg inn i kirken

Antallet nordmenn i 20- og 30-årene som melder seg inn i Den norske kirke, har doblet seg siden 2015. Samtidig går antall utmeldinger kraftig tilbake.


E6 ved Jessheim blir stengt i tre døgn

Skal bygge nytt kryss til næringspark i Ullensaker.


To musikkfestivaler avbrutt på grunn av uvær

Rockefestivalen Tons of Rock ble torsdag kveld avbrutt på grunn av været, men vil fredag gå som planlagt. Også musikkfestivalen By the Pond i Sandefjord ble avbrutt på grunn av været.


Aktor ber om ti måneders fengsel for Alliansen-leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen

Aktor ber om at 30 av dagene er betinget fengsel, ifølge NRK.


Fattighuset i Oslo stenger i en måned i sommer

Fattighuset i Oslo holder stengt i hele juli. Årsaken er at de frivillige ønsker en pause etter mye arbeid.