SSB HAR RETTET OPP I BEREGNINGSFEIL OM BARNEFATTIGDOM

I de tidligere beregningene rapporterte SSB at andelen barn i lavinntektsfamilier kunne falle fra 11,7 til inntil 6 prosent, avhengig av de ulike forslagene om å øke barnetrygda og skattlegge ytelsen som lønnsinntekt. I anslagene som ble levert til Ekspertgruppa mandag, er det nedjustert til at andelen kan falle til inntil 10,8 prosent, skriver de.

– Vi beklager feilen. Vi i SSB legger stolthet i å levere nøyaktige tall og analyser, og vi er lei oss for at vi ikke oppfylte standarden denne gangen, sier forskningsdirektør Linda Nøstbakken i SSB.

Årsaken til feilen var at man talte barnetrygda to ganger da SSB kategoriserte barn i lavinntektsfamilier – både som skattefri og skattlagt inntekt.

Regjeringen har ikke foreslått eller gjennomført politikk som baserer seg på SSBs feilberegninger, og Ekspertgruppa holder fast ved sine tidligere konklusjoner. Den ble ledet av professor Mari Rege og la fram rapporten «En barndom for livet» i oktober, der de anbefalte regjeringen å øke barnetrygda til 31.535 kroner i året, samt skattlegge den.

(©NTB)

2024-06-28T07:45:28Z dg43tfdfdgfd