HOUTHIS OFFENTLIGGJøR VIDEO AV DERES NYE HYPERSONISKE BALLISTISKE MISSIL HATEM-2

Hatem-2. Foto: Telegram t.me/anna_news

Houthis har offentliggjort en video av det nye hypersoniske ballistiske missilet “Hatem-2“. Ifølge beskrivelsen av dets egenskaper ble raketten produsert i Jemen, drives av fast drivstoff og reiser med hypersoniske hastigheter.

+ Klikk her for å se videoen

Bilder ble offentliggjort av Houthi-terrorgruppen i det vestlige Jemen, som hevder å vise gårsdagens oppskyting av et anti-skips ballistisk missil “Hatem-2”, som de hevder er et innenlands produsert hypersonisk missil, rettet mot det liberia-flaggede lasteskipet MSC Sarah V i Adenbukten.

+ Det russiske forsvarsdepartementet har publisert en video av missilskyteøvelse ved grensen til Nord-Japan

MSC Sarah V rapporterte i går til UKMTO (United Kingdom Maritime Trade Operations) at et missil traff vannet nær skipet, men ikke forårsaket skade eller skader.

Bortsett fra Houthienes påstand er det ingenting som tyder på at dette missilet er mer enn en oppgradert variant av den iranske Fateh-110 ballistiske raketten, og det ser absolutt ikke ut til å være hypersonisk.

Houthi-missilet Hatem 2 er egentlig den iranske raketten Kheibarshekan

Iransk rakett Kheibarshekan. Foto: IMA Media

Houthi-missilet Hatem 2 viste seg å være mistenkelig lik den iranske Kheibarshekan (Fortress Destroyer). Det ser ut til at Hatem 2 enten er en kopi av Kheibarshekan eller rett og slett har blitt omdøpt av de nye eierne.

Det er kjent at Kheibarshekan ble introdusert i 2022, med iranerne som laget en ganske pretensiøs video om den.

Missilet kan fly 1 400 kilometer og levere et halvt tonn sprenghode til målet.

Fortress Destroyer kan manøvrere i sin endelige bane og angripe små mål, som skip.

Videoer: Telegram t.me/anna_news / IMA Media. Dette innholdet ble laget med hjelp fra AI og gjennomgått av redaksjonsteamet.

2024-06-27T17:13:15Z dg43tfdfdgfd