UTSETTER STRAFFEUTMåLINGEN MOT DONALD TRUMP

Utsetter straffeutmålingen mot Donald Trump

DENVER, COLORADO (Nettavisen): Donald Trump ble i slutten av mai funnet skyldig i den såkalte hysjpenge-saken. Nå, etter Høyesteretts beslutning om delvis immunitet, har påtalemyndigheten i New York bestemt seg for å utsette straffeutmålingen mot Trump.

Straffeutmålingen i hysjpenge-saken skulle egentlig finne sted 11. juli, kun dager før republikanernes landsmøte i Milwaukee. Den nye datoen er 18. september.

Det melder NBC News.

Utsettelsen kommer etter Donald Trumps advokater har bedt om mer tid til å se på hvordan mandagens avgjørelse i USAs høyesterett påvirker rettssaken.

Får delvis immunitet

Mandag fikk nemlig Donald Trump delvis medhold om at han har immunitet mot straffeforfølgelse. Offisielle handlinger er immune, men presidenter kan fortsatt risikere straffeforfølgelse for private handlinger utført mens man er president.

Det blir hovedsaklig lavere domstoler som skal ta stilling til hva som er offisielle handlinger i Trumps tilfelle.

I hysjpenge-saken ble Donald Trump funnet skyldig på alle 34 punkter. Han risikerer fire år i fengsel, men dette er en lite sannsynlig straff. Bøter og prøvetid er mer aktuelt i ekspresidentens tilfellet.

Donald Trumps advokater har også fremsatt en anmodning om at kjennelsen i saken bør bli satt til side.

Les også: Historisk avgjørelse gjør det enklere for Trump

Mener presidenten er over loven

Etter avgjørelsen om delvis immunitet har det vært ramaskrik i USA. Flere mener dommen har endret makten og spillerommet en president har dramatisk, og at presidenten nå faktisk er over loven.

Demokraten Alexandria Ocasio-Cortez vil stille dommerne for riksrett.

2024-07-02T15:39:18Z dg43tfdfdgfd