MULIG AVTALE MELLOM TRUMP OG PUTIN

Ifølge Politico skal avtalen handle om å stoppe ulike lands medlemskap av Nato. Spesielt Ukraina og Georgia.

Dette kommer frem fra anonyme tjenestemenn, som er kjent med tankegangen til Trumps indre sirkel.

Trumps planer

I april skal planen til Trump ha vært å presse Ukraina til å avgi Krim Og Donbas-regionene til Russland, ifølge The Washington Post.

En av de anonyme kildene sier til Politico at Trump ville være åpen for å utelukke Natos utvidelse – og at Trumps plan er å ikke planlegge for at Ukraina skal få tilbake sine opprinnelige grenser, som de hadde i 1991.

Trump skal ikke selv ha uttrykket offentlig noe om hans plan for Ukraina-krigen, bortsett fra at han vil avslutte krigen som en av sine første oppgaver, hvis han skulle vinne valget.

Se video: Fullstendig kaos: – La oss ikke oppføre oss som barn

Nato-system i to lag

Ifølge de anonyme kildene vil Trump angivelig justere USAs deltakelse i Nato. Dette justeringen skal være en plan om et Nato-system i to lag.

Dette skal innebære at bare land som når to prosent av BNP-utgiftsgrensen vil få USAs forsvars og sikkerhetsgaranti, skriver Politico.

Dette betyr at Natos artikkel 5 ikke vil gjelde i dette tilfellet. Men Trumps tjenestemenn skal ha sagt at ordlyden i artikkel 5 er fleksibelt og at man ikke er nødt svare med militær makt, skriver Politico.

2024-07-04T08:07:59Z dg43tfdfdgfd