FRYKTER KROKODILLE STåR BAK FORSVINNING

Den 12 år gamle personen ble sist sett tirsdag ettermiddag, da hun var ute å svømte nær den avsidesliggende tettstedet Nganmarriyanga - omtrent en 7-timers kjøretur sørvest for Darwin i Northern Territory (NT).

Politiet opplyser at et spesialistteam for søk og redning er utplassert etter at de første meldingene «indikerte at barnet hadde blitt angrepet av en krokodille», skriver BBC.

NT er hjemsted for anslagsvis 100.000 saltvannskrokodiller, flere enn noe annet sted i verden, men angrep er sjeldne.

Folk i Nganmarriyanga og det lokale politiet startet umiddelbart søk etter barnet etter at de forsvant i Mango Creek rundt klokkel17:30 lokal tid. Tettstedet - tidligere kjent som Palumpa, er har kun 364 innbyggere.

– Tragisk hendelse

Flere politifolk er sendt til stedet og et ekspertteam bisto for søk og redning både på land og i vann.

Ifølge lokale medier skal det også ha blitt satt i gang søk fra luften.

NTs politiminister, Brent Potter, uttalte onsdag ettermiddag at operasjonen hadde gått over i ny fase – søk etter antatt omkommet.

– Dette er en tragisk hendelse for hvilken som helst forelder eller familiemedlem som mister et ungt barn, spesielt under slike omstendigheter hvor det er tatt av en krokodille, sier han til reportere.

Se video: Her fant de Michael Mosley

– Påminnelse om å holde seg unna vannet

Krokodiller som er involvert i angrep på mennesker i Australia blir vanligvis fanget og drept. Potter sier at naturvernoffiserer har fått autorisasjon til å tau ut krokodillen fra området når den blir lokalisert, og gjentar regjeringens sikkerhetsbudskap.

– Vi lever på et sted hvor krokodiller oppholder seg i våre vannområder. Dette er en påminnelse om å holde seg unna vannet så godt vi kan, sier han.

Saltvannskrokodiller finnes overalt langs de nordlige kantene av Australia - fra Broome i Vest-Australia til Gladstone i Queensland. De ble nesten utryddet på grunn av jakt, men antallet har økt igjen etter at praksisen ble forbudt på 70-tallet.

Det har vært minst to andre krokodilleangrep i NT det siste året - en ni år gammel gutt ble skadet i januar mens han svømte i Kakadu nasjonalpark, og en bonde klarte å unnslippe ved å bite tilbake i oktober - men det har ikke vært dødelige angrep der siden 2018.

Derimot har Queensland hatt en rekke dødelige angrep de siste årene, inkludert en 16 år gammel gutt som ble drept i Torres-stredet i april.

2024-07-03T14:35:15Z dg43tfdfdgfd