VITNE DøMT TIL FENGSEL FOR URIKTIG FORKLARING I JOHNSEN OIL-SAKEN

Mannen i 60-årene er i Oslo tingrett dømt til fem måneders ubetinget fengsel for bevisst å ha avgitt uriktig forklaring og prøvd å påvirke to vitner til å gjøre det samme da saken gikk for Borgarting lagmannsrett i 2020.

Dette opplyser Økokrim i en pressemelding. Dommen er ikke rettskraftig. 

– Uriktig forklaring og vitnepåvirkning er svært alvorlige handlinger. I et fungerende demokrati er det essensielt at vitner forklarer seg sant, for at domstolene skal kunne ha forutsetninger for å avsi riktige avgjørelser. Hvis ikke, vil tilliten til rettssystemet bli skadelidende, sier aktor i saken, politiadvokat Johan Løken.

Fra 2006 til 2013 ble investorer fra en rekke europeiske land lurt til å tro at Johnsen Oil hadde funnet en ny og effektiv måte å rense olje på. Mange satset millionbeløp på å kjøpe aksjer i selskapet. 

I 2021 ble en mann fra Asker dømt til fem års fengsel og inndragning av 11, 6 millioner kroner for bedrageri, utroskap og skattesvik, i tillegg til å ha spredd uriktig og villedende opplysninger til investorer og i årsregnskapene til Johnsen Oil AS. 

(©NTB)

2024-07-04T14:25:26Z dg43tfdfdgfd