SJU MC-ULYKKER I NORGE I DAG

Sju MC-ulykker i Norge i dag

Mange MC-ulykker har gjort at Trygg Trafikk har slått alarm.

– Hittil i år har 13 personer omkommet i MC-ulykker i Norge. Det er tragisk og altfor mange, sier pressesjef Christoffer Solstad Steen i Trygg Trafikk til NTB lørdag.

– Det er brutalt når mennesker omkommer i trafikken. Motorsyklister er en særlig utsatt trafikantgruppe, og dessverre er antallet drepte og hardt skadede MC-førere stabilt svært høyt sammenlignet med andre grupper, sa samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) til NTB.

Les også: Tre motorsyklister døde i trafikken på to dager: – Altfor mange

Søndag var det en rekke MC-ulykker på norske veier.

Klokken 20.24 meldte politiet om en ulykke i Flatdalsvegen i Seljord i Telemark. Der kjørte en MC-fører av veien. Ulykken fremstår alvorlig. Les egen sak:

Les også: Motorsyklist fløyet til sykehus etter utforkjøring i Seljord

Klokken 20.22 veltet en motorsykkel i en sving i lav fart. Denne ulykken skjedde i Vardeveien i Molde. – Skal ha vondt i et kne. Helse og politi på stedet, meldte politiet.

Klokken 18.27 var det en ulykke mellom bil og MC på Vigeland i Lindesnes, etter at bilføreren skal ha fått en illebefinnende. Ingen av de involverte ble skadd.

Klokken 17.05 var det en kollisjon mellom bil og MC i en rundkjøring på E39 ved Tangvall vest for Kristiansand. MC-fører var ved bevissthet og fikk behandling på stedet. Politiet meldte at ulykken ikke fremsto som alvorlig.

Klokken 16.10 meldte politiet om en MC som kjørte i veggen inne i Rælingstunnelen i Akershus. Han ble kjørt til sykehus. Les egen sak:

Les også: 17-åring kjørt til sykehus etter MC-ulykke i tunnel i Rælingen

16.04 meldte politiet om singelulykke i Eidsvåg utenfor Molde. Her hadde MC-føreren kjørt i autovernet og velte. Sjåføren ble fraktet til Molde sykehus. Skadene fremsto ikke som alvorlige.

14.55 ble det meldt om MC-ulykke i Ryfoss. En MC-fører kjørte inn på E16 der han krasjet med en annen motorsykkel. Den ene MC-føreren ble fraktet til sykehus med luftambulanse. Skadeomfanget er ukjent.

Også lørdag meldte politiet om en rekke MC-ulykker. Blant annet døde en utenlandsk MC-fører i en ulykke i Sløverfjordtunnelen i Lofoten. Les egen sak:

Les også: Trafikkulykke med MC og bil: Erklært død på stedet

2024-06-30T19:36:59Z dg43tfdfdgfd