PIERS MORGAN OM JOE BIDEN: – JEG VILLE IKKE STOLT På HAN TIL å FYLLE ET BADEKAR

Piers Morgan om Joe Biden: – Jeg ville ikke stolt på han til å fylle et badekar

DENVER, COLORADO (Nettavisen): – Mange ville stemt på et lik over Donald Trump, sier aktivist og komiker Francesca Fiorentini i en episode av Piers Morgans talkshowprogram.

– Vel, det må de kanskje, kontrer Pierce Morgan.

Debatten om debatten fortsetter, mens Biden forsøker å børste av seg kritikken.

Mediene gir seg ikke. Flere anerkjente amerikanske aviser som The New York Times, The Atlantic og Washington Post har i de siste dagene skrevet på lederplass at Biden bør trekke seg eller rydde plass til en annen kandidat.

Les også: Utsetter straffeutmålingen mot Donald Trump

Fungerer godt - et par timer på dagen

Bidens rådgivere driver med brannslukking. Allerede et par minutter inn i debatten forsøkte teamet å foreslå at Biden er forkjølet, noe også Biden senere nevnte etter debatten.

Anonyme rådgivere antyder også overfor Axios at Biden er i helt fin form – fra klokken 10.00 til 16.00. Dette skal forklare hvordan Biden leverer en katastrofeprestasjon på debattscenen torsdag kveld amerikansk tid, men er i fyr og flamme på en rally i Nord-Carolina fredag klokken 15.00.

Flere, blant andre lege og klinisk professor Marc Siegel, mener beskrivelsene fra de anonyme rådgiverne høres ut som solnedgangssyndromet, en tilstand som kan forekomme blant mennesker med demens.

Les også: NÅ: Tidligere Trump-topp i fengsel

– Kan han være president nå?

I Piers Morgans studio sier Siegel at Biden blir den siste til å forstå og å innrømme sin mulige kognitive svikt.

– Han har en stor risiko for demens. Han har en uregelmessig hjerterytme, og det kan føre til stumme hjerneslag. Han går på en måte som ser nevrologisk ut, sier han.

Han løfter også det betente tema om Biden er skikket til å være president akkurat nå.

– La oss se bort ifra om han kan stille eller ei. Kan han være president nå? Hva skjer hvis vi får en telefonsamtale om natten og det er en pågående atomvåpen-trussel? Vil du at denne famlende idioten skal adressere det? spør Siegel.

Les også: Biden-velgerne slår tilbake: – Det er teaterkritikk-politikk

– Hvis vi får den fyren som var på den debattscenen på feil tidspunkt, ville jeg ikke stolt på han til å fylle et badekar, og i hvert fall ikke være ansvarlig for en militær ordre, sier Morgan.

Siegel etterlyser en kognitiv test. Dette er ikke et nytt krav til Biden. Pressen og kritikerne har forsøkt å få Biden til å ta en slik test lenge. I februar tok han en fysisk test som han besto, men Det hvite hus mente da at en kognitiv test ikke var nødvendig.

Les også: Storm av kritikk mot Biden: – Dyp panikk hos demokratene

– Han må være ærlig med seg selv

I de siste dagene etter debatten har også toppdemokrater rykket ut i pressen, enten for å forsvare Biden eller gi sin mening. Spørsmålet om en kognitiv test kom også opp i NBCs studio.

– Det er ikke noe jeg har tenkt på engang, sier senator Raphael Warnock. Han forsøkte også å vri samtalen om på Donald Trump, som han omtaler som en «syk person».

Mike Quigley som sitter i Representantenes hus er ikke like tydelig på at Biden bør fortsette i valgkampen.

– Avgjørelsen er hans. Jeg respekterer han og setter pris på den ekstraordinære jobben han har gjort, men jeg tror han må være ærlig med seg selv. Hans avgjørelse påvirker ikke kun hvem som skal sitte i Det hvite hus, men også Senatet og Representantenes hus, sier Quigley til CNN.

Han understreker igjen at det må være Bidens avgjørelse, før han legger til:

– Men vi må være ærlige med oss selv om at dette ikke kun var en dårlig kveld, men jeg kommer ikke til å gå lengre, sier han.

Tirsdag kom toppdemokraten Lloyd Doggett på banen. Han oppfordret Biden til å gå av.

Les saken her: Lloyd Doggett ber Biden trekke seg

2024-07-02T18:34:54Z dg43tfdfdgfd