OLE MARTIN GIR SEG ETTER 50 åR På SAMME ARBEIDSPLASS

Ole Martin gir seg etter 50 år på samme arbeidsplass

(Bygdeposten): Det hører i dag til sjeldenhetene at noen går gjennom et helt arbeidsliv ved samme arbeidsplass. Men det har 65 år gamle Ole Martin Hovelsås fra Prestfoss gjort.

– I alle år har jeg trivdes så godt ved fabrikken her på Granli i Nedre Eggedal, at det aldri har vært noe tema for meg å skifte jobb. Men etter 50 år er det fredag slutt, sier Hovelsås til Bygdeposten.

Fredag i forrige uke var 65-åringens site arbeidsdag.

Han hadde egentlig ikke tenkt å gå av før han fylte 67 år, men etter å ha hatt et lite drypp har han i samråd med legen funnet det riktig å gå av med pensjon nå.

– Heldigvis er hodet nå i orden igjen, sier den kommende pensjonisten.

Hovelsås hadde allerede jobbet i fem år, da han som 15-åring ble ansatt som hjelpemann på en av lastebilene til Sigdal Kjøkken.

– Fra jeg var ti år gammel kjørte jeg aviser for Drammens Tidende. De to første årene måtte jeg gjøre det i navnet til faren min, for den gang var det ikke lov å ha betalt arbeid før en var fylt 12 år, erindrer Hovelsås.

STORE ENDRINGER: Hovelsås forteller at det er mye som har skjedd siden han ble ansatt ved Sigdal Kjøkken for 50 år siden. Han har likevel likt seg så godt, at han aldri har vurdert å finne seg en annen arbeidsgiver. Foto: Thormod R. Hansen (Bygdeposten)

375 ansatte

Han forteller at det har skjedd store endringer i de 50 årene han har vært ansatt ved Sigdal Kjøkken.

– Da jeg startet opp hadde fabrikken 375 ansatte som produserte kjøkkeninnredninger fra bunnen av. Vi er nå kun om lag 100 ansatte og produksjonen foregår i all hovedsak i Sverige. Ved fabrikken monterer og lakkere vi i dag kun kjøkkeninnredningene, før de sendes ut til kundene, sier Hovelsås.

– Hva tenker du om framtiden for Sigdal Kjøkken?

Det er i dag tøffe tider i byggebransjen og salget av kjøkkener er gått noe tilbake. Men jeg har vært gjennom mange opp- og nedturer ved fabrikken de siste 50-årene og er trygg på at de skal ri det av også denne gangen, sier Hovelsås.

Les også:

Les også: Guro fikk sjokkbeskjed hos fastlegen: – Du er gravid og 23 uker på vei

Holder historiene for seg selv

– Etter 50 år ved fabrikken på Granli, har du vel mange gode historier du kan dele med Bygdepostens lesere?

– Det har skjedd mye opp gjennom årene, men det er historier jeg vil holde for meg selv.

Han trekker likevel fram to høydepunkter opp gjennom årene, og det var den gang Kronprinsparet besøkte fabrikken i Nedre Eggedal og at de i fjor fikk besøk av stortingspresident Masud Gharahkhani.

– Jeg fikk dessverre ikke pratet med kronprinsparet, men jeg fikk meg en god prat med Stortingspresidenten, sier Hovelsås.

Ser fram til flere fotballturer

– Det blir heretter rart å ikke måtte stå opp for å gå på jobb om morgenen, og ikke daglig møte de gode kollegaene jeg har i fabrikken, men jeg er ikke redd for at jeg ikke skal få dagene til å gå, smiler Hovelsås.

– Hva skal du bruke tiden på som pensjonist?

Som ungkar har han ingen egne barn eller barnebarn, men gleder seg til å tilbringe mer tid med onkel-ungene sine.

– Jeg vil nok framover også ta på meg noen strøjobber og kanskje bli med litt som hjelpemann på lastebilene som kjører ut kjøkkener fra Sigdal Kjøkken. Samt at jeg ser fram til å kunne reise litt mer.

Den kommende pensjonisten har allerede rukket rundt 30 fotballturer til Manchester for å se favorittlaget sitt, Manchester United.

– Som pensjonist håper jeg det derfor skal bli tid til flere turer til Manchester, sier Hovelsås.

Les også:

Les også: Helmut har lagt ut på en 7200 kilometer lang tur i traktor: – Toppfarta er 22 km/t

Dagen skal feires

På fredag blir det 50-års-ferining og avslutning for Hovelsås ved fabrikken i Nedre Eggedal.

– Da skal det aktive arbeidslivet rundes av med kaffe og kaker sammen med kollegaene, men hva som ellers skal skje vet jeg ikke, sier en spent Hovelsås.

Han er derimot sikker på at han til helgen skal feire at han er blitt pensjonist, sammen med gode venner.

– Vi skal da feire med god mat og det blir nok også en liten tår etter maten, avslutter 65 åringen smilende.

2024-07-02T17:19:38Z dg43tfdfdgfd