HELSEDIREKTORATET JOBBER FREMDELES MED å RETTE FEILEN I E-RESEPTSYSTEMET

Etter at Helsedirektoratet begynte arbeidet med å rette feilen, oppdaget de at det kan ligge kopier av de uriktige reseptene i andre systemer, skriver de i en pressemelding.

Direktoratet er nå redd for at feilen videreføres. De ber virksomheter som leverer ut resepter, om å være årvåkne.

Norsk helsenett, et selskap som leverer digitale helsetjenester til helsesektoren, jobber med å ta kontakt foretak som leverer ut resepter der det er oppdaget feil. De ber apotek, legekontorer og sykehus om å følge opp så fort som mulig om de blir kontaktet, og rette opp feilen.

– Vi vil berømme alle de virksomhetene og behandlerne som har fulgt opp henvendelsen de har fått fra Norsk helsenett. Uten deres innsats får vi ikke eliminert reseptene der det er feil, sier lege og fagdirektør i Helsedirektoratet, Jacob Holter Grundt.

Så langt er det oppdaget 14 resepter der det er blitt feil i teksten som skal skrives på pakningen. Apotekene har fanget opp og rettet opp feilen i 11 av disse tilfellene. To personer skal ha tatt ut medisiner med uriktig dosering på pakningen, og en av dem har hentet ut medisin to ganger på denne resepten.

– Ett av legemidlene som er utlevert, er et middel der det kan ha alvorlige konsekvenser om det tas i feil dose. Legekontoret som har skrevet ut resepten, er blitt kontaktet, og resepten er tilbakekalt, sier Holter Grundt.

Helsedirektoratet skriver at dersom du er pasient og er urolig, skal du kontakte legen din.

(©NTB)

2024-07-04T14:40:23Z dg43tfdfdgfd