HER ER NATTENS VIKTIGSTE NYHETER

Her er nattens viktigste nyheter

To personer funnet omkommet etter båtvelt

Torsdag kveld ble det gjort funn av en veltet båt i vannet nedenfor Isterfossen i Engerdal kommune. Det har blitt gjort søk etter personer i området gjennom natten.

Klokken 05.21 fredag morgen melder politiet i innlandet at det er blitt gjort funn av to personer i Galthåen tilknyttet Isterfossen av brannvesenet.

Begge personene bekreftet omkommet på stedet. Politiet jobber med å varsle pårørende.

Personene ble funnet 22.32.

Politiet fikk melding om en båt som lå opp ned i vannet klokken 18.24 torsdag kveld.

Politiet og brannvesenet har søkt i området natt til fredag på grunn av funn av gjenstander i vannet.

– Det ble blant annet gjort funn av en støvel og en fiskevest, opplyser operasjonsleder i innlandet politidistrikt Mats Estby Aamodt til Nettavisen.

Les mer

Katastrofevalg for toryene

Labour har gjort et brakvalg i Storbritannia og ser ut til å ha sikret seg 410 av de 650 plassene i Underhuset, viser valgdagsmåling. For toryene har det aldri vært verre.

Ifølge valgdagsmålingen, som er utført av Ipsos for BBC , Sky News og ITV har Labour sikret seg nesten like mange representanter som da de i 1997 fikk 418 under Tony Blairs ledelse.

Labour-leder Keir Starmer har alt takket velgerne for tilliten.

– Til alle som har drevet valgkamp for Labour foran dette valget, og til alle som har stemt på oss og vist sin tillit til et endret Labour-parti – takk skal dere ha, skriver han på meldingstjenesten X.

Les mer

Kongehusekspert vil fjerne prinsessetittelen til Märtha Louise

Historiker og kongehusekspert Trond Norén Isaksen mener det er på tide at Märtha Louise fratas prinsessetittelen. Han mener hun undergraver kongehusets troverdighet.

I en kronikk i Aftenposten peker han på at prinsessen gjentatte ganger har brutt avtalen med kongehuset om å ikke bruke prinsessetittelen og tilknytningen til kongefamilien i kommersielle sammenhenger.

«Når avtalen ikke blir respektert, er det på tide å stryke Märtha Louises prinsessetittel før kong Haralds livsverk tar ytterligere skade», skriver Isaksen.

Han peker på at bruken av prinsessetittelen til å promotere den mye omtalte ginen er det sjuende bruddet på avtalen som kongen inngikk med prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett for mindre enn to år siden.

Les mer

Givere truer med å holde tilbake penger om ikke Biden trekker seg

Disney-arving Abigail Disney sier hun stanser pengedonasjonene til Det demokratiske parti fram til Joe Biden trekker seg som presidentkandidat.

Det er stor uro innad og rundt Det demokratiske parti etter Bidens katastrofale debattopptreden mot Donald Trump forrige uke. Flere har bedt ham om å tre til side og slippe til en annen kandidat.

– Jeg har til hensikt å stanse alle bidrag til partiet med mindre de bytter ut Biden som presidentkandidat. Dette er realisme, ikke mangel på respekt. Biden er en god mann som har tjent landet sitt på beundringsverdig vis, men risikoen er altfor høy, sier Disney i en uttalelse til CNBC.

Hun argumenterer videre for at visepresident Kamala Harris bør ta over, og sier at hun er i stand til å slå republikanernes kandidat Donald Trump.

Les mer

2024-07-05T04:44:16Z dg43tfdfdgfd