MANGEMILLIONæR VARETEKTSFENGSLES – SIKTET FOR FLERE VOLDTEKTER

Mangemillionær varetektsfengsles – siktet for flere voldtekter

(Nordlys): En tromsømann i 30-årene er varetektsfengslet med brev- og besøksforbud siktet for voldtekt.

Ifølge fengslingskjennelsen er det to fornærmede i saken. Det er deres forklaringer som er vektlagt når tingretten har konkludert med at det er grunnlag for å holde den siktede mannen i varetekt.

«Retten finner det altså mer sannsynlig at siktede er skyldig enn ikke skyldig etter siktelsene», heter det i fengslingskjennelsen.

Les også:

Les også: 17-åring fengslet - knivstakk gutt ni ganger

Viser til forklaringer

Retten har sagt seg enig med forsvarer Sven Crogh i at det er en del usikkerhetsmomenter knyttet til de to fornærmedes forklaringer. Voldtektshandlingene er ikke tidfestet. Det skal også ha vært kontakt mellom fornærmede og siktede i etterkant av hendelsene.

Retten bemerker samtidig at dette ikke er uvanlig for voldtektssaker.

Derimot er det flere momenter som styrker mistanken mot mannen i 30-årene.

«Retten ser det slik at de to forklaringene styrker hverandre, idet det er flere likhetstrekk i deres beskrivelser av siktede, både når det gjelder manipulasjon, gradvis atferdsendring og seksuelle preferanser. Noe klart motiv for å forklare seg uriktig til politiet, kan retten ikke se hos noen av de fornærmede».

Les også:

Les også: Mann dømt til livstid i fengsel for drapet på Emilie Meng

«Kontakter i kriminelle nettverk»

Påtalemyndigheten, representert ved politiadvokat Bent Arne Strand, ønsket også å holde siktede i full isolasjon. Det fikk de ikke medhold i.

«Retten kan ikke se at begjæringen om fullstendig isolasjon er tilstrekkelig begrunnet». heter det i fengslingskjennelsen.

Politiet har på sin side vist til siktedes omgangskrets.

«Det er riktignok opplysninger i saken om at siktede har kontakter i kriminelle nettverk, men politiet har ikke gitt noen konkret begrunnelse for hvorfor det anses nødvendig med et så inngripende tiltak», heter det i kjennelsen.

Les også:

Les også: Tirsdag kommer Baneheia-dommen – tvil kan bli avgjørende for utfallet

Voldsdømt

Skattetallene for 2022 viser at mannen har en betydelig formue.

I 2019 ble siktede dømt til fengselsstraff for vold mot en tidligere kjæreste. I dommen beskrives det hvordan tiltalte kastet en vinflaske mot den daværende samboeren under en krangel. Samboeren måtte på legevakten å sy som følge av kuttskader fra hendelsen.

Tiltalte forklarte i retten at han ikke husket noe fra hendelsen på grunn av beruselse. Nord-Troms og Senja tingrett konkluderte med at mannen måtte sone en fengselsstraff på 120 dager.

Krypterte meldinger

Varetektsfengslingen er begrenset til en uke og går ut allerede på fredag. Politiet skal på den tiden gjennomgå flere beslaglagte digitale enheter tilhørende siktede.

Her skal det blant annet være meldinger mellom siktede og fornærmede. Flere av meldingen skal være sendt kryptert.

Retten mener det er en reell fare for at siktede skal forsøke å fjernslette meldinger dersom han ikke er i varetekt.

«På bakgrunn av sakens karakter og alvor, det faktum at beslaget er kryptert og opplysningene om siktede i de fornærmedes forklaringer, er det etter rettens vurdering sannsynlighetsovervekt for at siktede, hvis han løslates, vil benytte denne muligheten», heter det i kjennelsen.

Nordlys har foreløpig ikke fått tak i forsvarer Sven Crogh for en kommentar. Nettavisen har også forsøkt å komme i kontakt med advokat Crogh, uten hell.

2024-07-01T11:39:41Z dg43tfdfdgfd