TRE MENN DøMT TIL LANGE FENGSELSSTRAFFER I AMFETAMINSAK I BERGEN

I dommen fra Hordaland tingrett er det klart at hovedmannen i saken får sju år og to måneders fengsel, mens 27-åringen dømmes til fem år og tre måneder fengsel. Den siste dommen er noe mildere enn aktors påstand, noe som begrunnes i at amfetaminet man fant hos ham, hadde lav styrkegrad, samt at han erkjente straffskyld.

Begge får også inndratt relativt store pengesummer. Siste tiltalte dømmes til to år og fem måneder betinget fengsel, en dom som betinges av at han gjennomfører et rehabiliteringstiltak kontrollert av domstolen.

To av de tre tiltalte erkjente straffskyld for forholdet. Hovedmannen gjorde det ikke. Han var også opphavet til at saken ble etterforsket i utgangspunktet etter at han ble tatt med et større pengebeløp og mindre mengder cannabis på et hotellrom et annet sted på Vestlandet i 2022.

Etter hvert ble det satt i gang spaning på mannen, og det ble avdekket mye kontakt mellom ham og de to andre. I januar 2023 mente man å ha nok materiale til å kunne gjennomføre en ransaking av boligene til to av de tre, der amfetaminet ble funnet.

(©NTB)

2024-07-03T08:50:33Z dg43tfdfdgfd