HER ER NATTENS VIKTIGSTE NYHETER

Her er nattens viktigste nyheter

Stordonor oppfordrer Biden til å trekke seg

Netflix-grunnlegger Reed Hastings, som de siste årene har blitt en av Demokratenes viktigste donorer, ber president Joe Biden om å trekke seg fra valgkampen.

– Biden er nødt til å tre til side og la en sprek, demokratisk leder slå Trump og holde oss trygge og i god behold, skriver Hastings i en epost til New York Times. Avisa skriver at Hastings med det «ble en av de første til å si offentlig det mange demokratiske megadonorer sier privat».

Les mer

Redningsaksjon i Sunndal

Onsdag kveld ble det satt i gang en redningsaksjon for å hente ut en turgåer som hadde gått seg fast i området Hovsnebba/Tjuvstigen i Sunndal i Møre og Romsdal. Turgåeren ble hentet ned natt til torsdag.

Nødetatene fikk sent onsdag kveld melding om at en person er skårfast i området Hovsnebba/Tjuvstigen, skriver Møre og Romsdal politidistrikt på X.

Både redningshelikopter, politi, og frivillige fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, og Norske redningshunder ble kalt ut for å lokalisere og hjelpe vedkommende ned fra fjellet.

Turgåeren hadde vært på toppen av Hovsnebba.

Personen skal ha kommet et stykke nedover og skulle ta Tjuvstigen nedover mot Sunndal igjen. Denne stien er tidvis svært gjengrodd og svært luftig terreng, skriver Driva.

Vedkommende skal ha mistet en sko, og all telefonforbindelse er brutt. Helikopteret søkte natt til torsdag med varmesøkende kameraer.

Les mer

Brann i rekkehus– åtte personer evakuert

Politiet har evakuert åtte beboere i forbindelse med en brann i et rekkehus i Haugesund, melder Sørvest politidistrikt.

Politiet i Sørvest meldte på X klokken 02.38 natt til torsdag at politi og nødetater rykket ut til et rekkehus i Flotmyrgata etter melding om brann.

– Det er observert åpne flammer fra en etasje i rekkehuset, sier operasjonsleder Roger Litlatun i Sørvest politidistrikt til NTB.

I en oppdatering klokken 03.07 skriver politiet at brannvesenet foreløpig ikke har kontroll på brannen. Det er en del røyk i området, og beboere i nærheten bes om å lukke dører og vinduer samt slå av ventilasjon.

Totalt er åtte personer evakuert til et hotell i nærheten. Alle er undersøkt av helse, og ingen skal være skadet, melder politiet.

Huset som brenner, befinner seg i et område med en god del eldre trehusbebyggelse.

Les mer

Fransk regjeringstalsperson angrepet

Den franske regjeringens talskvinne Prisca Thévenot og folk som var sammen med henne, ble onsdag kveld angrepet i Meudon sørvest for Paris.

De var ute for å henge opp plakater før søndagens andre runde i det franske presidentvalget.

Thévenot ble ikke skadet, men en av hennes medarbeidere og en valgarbeider ble tatt til sykehus, ifølge franske medier. Påtalemyndigheten i Nanterre har innledet etterforskning av hendelsen, skriver Le Monde.

Thévenot representerer president Emmanuel Macrons parti RE i den franske nasjonalforsamlingen. Partiet gikk stort tilbake i valgets første runde.

– Vold og trusler hører ikke hjemme i vårt demokrati, skriver statsminister Gabriel Attal på X. Ifølge ham var det fire personer som angrep Thévenot og hennes medarbeidere.

Les mer

Fortsatt ingen pågrepet etter skudd mot bolig i Oslo

Fortsatt ingen pågrepet etter skudd mot bolig på Lindeberg i Oslo, melder Oslo politidistrikt ved 03.30-tiden natt til torsdag 4. juli.

Ingen er fysisk skadd etter hendelsen. Politiet søker i området og undersøker boligen. Kriminalteknikere vil drive med åstedsundersøkelser gjennom natten.

Meldingen om skytingen kom inn like etter klokken 23.00 onsdag kveld, opplyser operasjonsleder Guro Sandnes.

Klokken 23.48 bekreftet politiet at det er skader som er forenlig med kulehull i vindusglass. Av etterforskningsmessige årsaker ønsker politiet ikke å gi ytterligere detaljer om dette.

– Det er avfyrt minst et skudd, sannsynligvis flere. Vi kan ikke si noe mer enn det, men vi har vitneopplysninger som tilsier at det har blitt avfyrt mer enn et skudd, sier politiets innsatsleder på stedet, Svenn Bjelland, til NTB.

– Det ene skuddet har gått gjennom et vindu i en leilighet.

Les mer

2024-07-04T04:15:15Z dg43tfdfdgfd