MICHELLE OBAMA KLATRER På ODDSLISTENE FøR PRESIDENTVALGET

Etter flere dager med kritikk mot Joe Biden, overrasker flere navn på oddslistene over mulige presidentkandidater.

Michelle Obama (60) er et av disse navnene.

Ifølge Newsweek hadde bookmakere satt en vinnersannsynlighet på 9,1 prosent for Obama. Dette er tall var fra tirsdag morgen.

En av de største bettingselskapene i verden, bet365, har per onsdag formiddag satt en sannsynlighet på 6,7 prosent for kona til tidligere president Barack Obama. Michelle Obama har tidligere kategorisk avvist at hun ønsker å bli president i USA.

I en meningsmåling gjort av Ipsos og Reuters, svarte deltakere på ulike hypotetiske presidentdueller. I denne meningsmålingen var Michelle Obama den eneste som klarte å slå Donald Trump, og vant med 11 prosentpoeng.

I samme meningsmåling var det dødt løp mellom Joe Biden (81) og Donald Trump (78).

– En imponerende 180 graders-vending

hilde eliassen restad

Hilde Eliassen Restad tror ikke Michelle Obama vil blande seg inn som presidentkandidat. Foto: Oslo Nye Høyskole

Til tross for overraskende oddstall og gode resultater i undersøkelser, tror ikke Hilde Eliassen Restad at Michelle Obama vil stille som noe eventuell kandidat hvis Joe Biden skulle trekke seg.

Hun er førsteamanuensis ved Oslo Nye Høyskole, og forfatter av boken «Det amerikanske paradokset».

– Det ville vært en imponerende 180 graders-vending som ikke bare ville gått imot hennes personlighet, men også vært en stor fornærmelse overfor USAs første kvinnelige, svarte visepresident (Kamala Harris journ. anm.), sier Eliassen Restad til ABC Nyheter.

Trump soleklart høyest

Men det er ikke bare Michelle Obama som overrasker på oddslistene. Nåværende visepresident Kamala Harris har en vinnersannsynlighet lik som president Joe Biden, på 15,4 prosent.

En annen mulig arvtager etter Joe Biden, Gavin Newsom, har en sannsynlighet på 8,3 prosent. Men den soleklare oddsfavoritten er Donald Trump med 63,6 prosent, ifølge bet365.

2024-07-03T18:07:23Z dg43tfdfdgfd