BELARUS TRUER MED BRUK AV ATOMVåPEN

Belarus sin generalstabssjef Pavel Muraveiko sier Belarus ikke er fremmed for å bruke atomvåpen hvis landet føler seg truet.

– Troppene har lært seg å bruke atomvåpen. Vi vil bruke dem hvis landets suverenitet og uavhengighet er truet, sier han, ifølge det belarusiske nyhetsbyrået, BelTA.

Russiske atomvåpen

Belarus har ikke egne atomvåpen, men ifølge Kyiv Independent skal Russland ha flyttet noen av sine atomvåpen til nabolandet Belarus.

Denne trusselen skal ha blitt rettet hovedsakelig mot Ukraina. Og det belarusiske militæret skal ha hevdet at Ukraina utplasserer sine styrker langs grensen til Belarus.

Kyiv Independent skriver at de ikke kunne bekrefte påstanden om at Ukraina flyttet styrkene sine nærmere grensen til Belarus. Selv om Belarus styrker sin grense mot Ukraina.

Se video: Her overgir russerne seg

– Forventer provoserende uttalelser

Ifølge det ukrainske sikkerhets- og forsvarsrådets senter for bekjempelse av desinformasjon, skal Russland og Belarus ha en plan for å lage panikk i Ukraina.

– Vi forventer en serie provoserende uttalelser fra toppledelsen i Russland og Belarus som truer Ukraina snart, heter det i en uttalelse fra det ukrainske senteret.

Senteret sier at planen til Belarus og Russland er å tvinge Kiev til å tro at belarusiske tropper ville bli med i Russlands krig mot Ukraina, ifølge Kyiv Independent.

2024-07-01T17:57:54Z dg43tfdfdgfd