MANN OMKOM I BåTULYKKE I OSLOFJORDEN: FøRER AV CABINCRUISER ER SIKTET

– Én person er siktet etter straffelovens paragraf 281, det vil si uaktsom forvoldelse av en annens død, sier krimleder ved kriminalvakta i Oslo, Johan Jahr til NRK. 

Det er føreren av seilbåten som omkom, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding. 

– Alle pårørende er varslet og de tar det svært tungt. De er samlet. Dette kom brått på dem, det er en uventet hendelse, sier Jahr.

Det var føreren av cabincruiseren, en mann i 50-årene, som tilkalte nødetatene. Det er også han som er siktet.

Uklart hendelsesforløp

Bjerke kan fortelle at politiet har opplysninger som gir en pekepinn på hendelsesforløpet, men at det er for tidlig å si noe konkret. 

– Det gjenstår en del tekniske undersøkelser av båten som er tauet inn, samt avhør og dokumentasjon fra redningsetatene som var på stedet, sier han.

Det er ikke mistanke om promille, men politiet har for sikkerhets skyld tatt både blodprøver og utåndingsprøver av den siktede, ifølge NRK. 

Stor redningsaksjon

Politiet meldte om hendelsen like før klokken halv 3. Nødetatene rykket ut med både politibil, brannbil og redningshelikopter fra Hovedredningssentralen (HRS). Seilbåten hadde gått under som følge av kollisjonen.

– Det fremstår alvorlig, skrev politiet.

Det ble opprettet et mottakssenter på Tofte, der de to involverte ble fraktet.

Kollisjonen skal ha skjedd i åpent farvann mellom Langøya og Rødtangen i Ytre Oslofjord. Langøya ligger utenfor Holmestrand.

   

2024-06-23T16:12:25Z dg43tfdfdgfd