FRP MED SIN BESTE MåNED SIDEN 2015

Juni-tallene er god lesing for partiet. Sist Frp nådde dette nivået, var desember 2015, ifølge oversikten til nettstedet Poll of polls. 

– Det er fortsatt lenge til stortingsvalget, men Frp vil fortsette å gjøre alt vi kan for å bli kvitt den mest upopulære regjeringen jeg kan huske. Frp er det eneste reelle alternativet til dagens regjering, sier partileder Sylvi Listhaug.

– Det er fint å se at stadig flere støtter Fremskrittspartiets løsninger som gir folk og bedrifter mer frihet gjennom lavere skatter og avgifter, økt trygghet gjennom å styrke politiet og slå ned på uakseptabel oppførsel i skolen, og en verdig eldreomsorg der vi tar i bruk alle gode krefter, sier hun. 

Pilen peker ned for Høyre 

Samtidig fortsetter nedturen for Høyre, som får 24,2 prosent i snitt. Det er over 7 prosentpoeng lavere enn på samme tid i fjor. 

Partiet er likevel stadig størst og ligger omtrent 5 prosentpoeng foran Ap. 

Man må tilbake til senhøsten 2021 – rett etter stortingsvalget – for å finne en måned på dette nivået. 

Oversikten viser dog et klart flertall på borgerlig side. Samlet ville Høyre og Frp fått 77 stortingsmandater, men når altså ikke opp til flertallsgrensen som er 85. 

En borgerlig regjering ville være avhengig av støtte fra Venstre, som får 5,9 prosent i snitt og elleve mandater. KrF ligger godt under sperregrensen, med en gjennomsnittlig oppslutning på 3,5 prosent. Det ville gitt kun to stortingsplasser. 

Opptur for Rødt

Arbeiderpartiet får i gjennomsnitt støtte fra 19,7 prosent av velgerne. Det er åttende måned på rad med en snittoppslutning på under 20 prosent 

Senterpartiet får 6,3 i snitt i juni og ligger noenlunde stabilt. Det gjør også SV, som får 9,7 prosent. 

Derimot kan Rødt merke seg et lite byks i juni, der partiet får 6,6 prosent i gjennomsnitt. Det er partiets beste måned siden februar i fjor. Med et slikt resultat, ville partiet utvidet stortingsgruppa til tolv representanter. 

MDG ligger også denne gang under sperregrensen og får støtte fra 3,4 prosent av velgerne. 

De rødgrønne partiene ville samlet fått 78 mandater, om man teller MDG med på denne siden av midtstreken. 

(©NTB)

2024-06-27T11:57:06Z dg43tfdfdgfd