INGEN TRAFIKKPROBLEMER Så LANGT ETTER STENGINGEN AV RING 1 I OSLO

– Vi ser på både E6 og E18 at det har gått veldig bra hittil i dag. Dette tror jeg skyldes at mange har startet ferien og at andre har fått med seg oppfordringene våre om å ta kollektivt, sykle eller gå, sier trafikkoperatør Jeanette Andreassen i Statens vegvesen til NTB mandag formiddag.

Årsaken til stengingen er at Hammersborgtunnelen mellom Oslo Spektrum og St. Olavs gate skal senkes ti meter som en del av terrorsikringen av det nye regjeringskvartalet. Derfor stenger Ring 1 i tre år framover.

Etter morgenrushet opplever både Statens vegvesen og politiet at stengingen foreløpig har gått knirkefritt for seg. Andreassen sier at hun er overrasket over hvor bra det har gått.

– Det har vært spesielt positivt overraskende at det ikke har vært kø på E18 i dag.

– Krevende

Operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter i Oslo politidistrikt sier til NTB at det ikke har vært noen hendelser på mandagen som knyttes til stengingen av Ring 1.

I dag kjører over 17.000 biler strekningen daglig. Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) fortalte på søndag til NTB at han forutser at stengingen vil være krevende.

– De tre neste årene blir veldig krevende for oss som bor i Oslo og som ferdes her, fortalte Solberg.

Oppleves mer kø allerede

Pressesjef Ingunn Handagard i Naf forteller til NRK at det allerede oppleves mer kø etter at elbilene ikke lengre kunne bruke kollektivfeltene i Oslo og Akershus. Dette ble innført i mai 2024.

 Hun viser til en undersøkelse som Norstat har gjennomført på vegne av Naf.

Undersøkelsen viste at fire av ti i Oslo og Akershus allerede opplever mer kø og forsinkelser etter endringen. Dette gjør henne bekymret for stengingen av Ring 1.

– Vi frykter enda større konsekvenser når Ring 1 stenges fullstendig, sier hun.

Ønsker flere tiltak

Det velkjente politikeren, Bård Hoksrud fra Frp uttaler misnøye med stengingen av Ring 1 i Oslo og mener at flere tiltak burde iverksettes for å hindre trafikkaos i Oslo når ferien er over.

– Det er mulig å få til langt mer smidige og gode løsninger. Jeg forventer handling før folk kommer tilbake fra ferie, slik at man kan hindre alvorlige situasjoner og komplett kaos i trafikken i Oslo, forteller Hoksrud.

 

(©NTB)

2024-07-01T10:03:41Z dg43tfdfdgfd