BENTLEY KJøRTE I 335 KM/T GJENNOM RYFYLKETUNNELEN – MED TILLATELSE FRA POLITIET OG VEGVESENET

På det meste var bilen, som er Bentleys nye Continental GT Speed-modell, oppe i en fart på 335 km/t gjennom det som er verdens lengste undersjøiske tunnel, skriver NRK

– Jeg stusser over valg av strekning med tanke på at dette har vært en omdiskutert vei når det gjelder fart, sier pressesjef Christoffer Solstad Steen i Trygg Trafikk til kanalen. 

Regionleder Elisabeth W. Haaland i Trygg Trafikk i Rogaland er også kritisk. Hun opplyser at de ble orientert om beslutningen, men at de ikke støttet den.

– Vi mener filmen sender ut feil signaler, sier Haaland. 

Fartsgrensen gjennom tunnelen er 80 km/t. Statens vegvesen har tidligere sagt nei til et politisk forslag om å øke fartsgrensen til 110 km/t av hensyn til sikkerheten. Avgjørelsen, tidligere omtalt av Stavanger Aftenblad, pekte på at tunnelen ikke var bygd for så høy fart. Høy fart har også generelt vært en utfordring i tunnelen.

– Vi tar veldig sterk avstand fra å kjøre for fort. I dette tilfelle med Bentley var det gjort under veldig strenge sikkerhetsløsninger, sier avdelingsdirektør Svenn Egil Finden i Statens vegvesen til NRK, og understreker at de ikke ville akseptert det om det ikke var trygt. 

Politiet skal ha godt god for sikkerheten i et møte med filminnspillingens arrangør og Statens vegvesen. Innspillingen foregikk i april i år mens tunnelen var stengt for nødvendig vedlikehold.

(©NTB)

2024-06-28T19:38:06Z dg43tfdfdgfd