UNDERGANG TIL 150 MILLIONER KAN BLI STåENDE UBRUKT

– Det er stusslige greier. Vi hadde helst sett at det blir mer helhetlige og framtidsrettede løsninger, sier plansjef Anne Gunn Kittelsrud i Ringsaker kommune til Hamar Arbeiderblad.

Undergangen ved Tjernli sør for Brumunddal kostet Bane Nor 150 millioner kroner. Den ble oppført i forbindelse med bygging av ny firefelts E6 i 2019. Årsaken var at det ville blitt mye dyrere å bygge undergangen etter at E6 var ferdig. 

Bane Nor og Ringsaker kommune tok sjansen på at ny toglinje med dobbeltspor gjennom Ringsaker og til Lillehammer skulle bli vedtatt og bygget derfor undergangen for togtrafikk under E6. Jernbanedirektoratet har bestemt at Bane Nor kun får bygge ut jernbanen til godstrafikk på strekningen, slik at det ikke blir dobbeltspor nå.

Undergangen kan likevel komme til nytte i fremtiden og særlig planene om nytt Mjøssykehus i Moelv gir håp om at den nye jernbanen kan bli vedtatt i neste nasjonale transportplan.

– Det ville helt klart vært best dersom den nye jernbanestrekningen kom samtidig som sykehuset, men sånn blir det dessverre ikke nå, sier samfunnsplanlegger i Ringsaker kommune, Ole Roger Strandbakke, til NRK

(©NTB)

2024-07-02T08:01:30Z dg43tfdfdgfd