UKRAINA STARTER MASSEPRODUKSJON AV DRONER MED 1.000 KILOMETERS REKKEVIDDE

Russlands store ressurser og supermektige industri betyr at Kyiv må ta en mer fleksibel og oppfinnsom tilnærming til å produsere våpen.

Det sier Herman Smetanin, sjefen for det statseide selskapet Ukrainian Defence Industry, også kjent som Ukroboronprom, til ArmyInform.

Angriper langt bak fiendens linjer

Democracy in Europe Ukraine's Battle

Russlands president Vladimir Putin taler under et møte i det russiske utenriksdepartementet i Moskva 14. juni 2024.

Han bekrefter nå at de starter opp serieproduksjon av angrepsdroner med en rekkevidde på over 1000 kilometer.

Det betyr at ukrainske droner vil kunne nå mål dypt inne på russisk territorium.

Les alt om krigen i Ukraina her

Ukraina har allerede gjennomført flere vellykkede angrep mot militære russiske mål mange titalls mil fra grensen mellom Ukraina og Russland. Angrepene har i hovedsak rettet seg mot russiske oljeinstallasjoner.

Oljeraffinerier, depoter, militær infrastruktur, flyplasser

Nålestikkene skal ha svekket kapasiteten til de russiske oljelagrene og tvunget russerne til å flytte luftvern til oljebaserte anlegg som smører den russiske forsvarsindustrien og eksport til land som Kina og India.

Foruten oljeraffinerier og depoter retter droneangrepene seg mot militær infrastruktur som flyplasser og logistikk. På den måten prøver Ukraina å forstyrre drivstoffforsyningen til det russiske militæret og redusere Moskvas eksportinntekter, som er avgjørende for å finansiere den blodige krigen, skriver Kyiv Independent.

Video: Skal ha skutt ned 76 droner på én dag

Dårlige nyheter for Putin

At Ukraina har klart å utvikle og lansere masseproduksjonen av langtrekkende angrepsdroner på kort tid, samtidig som landet er under massive og daglige russiske bombardement, er dårlige nyheter for Putin-regimet.

Det betyr at dronekrigen vil bli betydelig trappet opp, og at russiske mål i store deler av Russland vil være innenfor angrepsdronenes rekkevidde.

– Et betydelig bidrag ble gitt av våre bedrifter som etablerte tett samarbeid med private selskaper og hjalp dem med å skalere produksjonen, sier Herman Smetanin, ifølge Ukrinform.

– David mot Goliat

Han viser til at Ukraina må være offensive for å møte den svært aggressive angriperen.

– Vi er tvunget til å være mer fleksible og ressurssterke. Med tiden innså David at kampen mot Goliat med Goliats egne metoder er en feil idé. Som et resultat valgte han våpenet som kunne bringe seier, og han brukte det på en dyktig måte, poengterer Smetanin.

2024-07-01T03:40:41Z dg43tfdfdgfd