VIDEO: RUSSLAND PRESENTERER DET NYE PANSREDE PERSONELLKJøRETøYET BTR-82A

BTR-82A. Foto og video: Rosoboronexport

Rosoboronexport, et selskap i den russiske statskonsernet Rostec, har presentert det nye pansrede personellkjøretøyet BTR-82A

+ Klikk her for å se videoen

Det pansrede personellkjøretøyet BTR-82A er designet for å sikre mobilitet og sikkerhet for motoriserte infanterienheter under marsjer eller taktiske manøvre, inkludert kryssing av vannhindringer.

+ Video: AW609 Tiltrotor gjennomfører sin første landing og avgang på hangarskipet Cavour

Dette pansrede kjøretøyet er i stand til å beskytte mannskapet sitt og transportere tropper mot ild fra håndvåpen, miner, prosjektilfragmenter og de skadelige effektene av masseødeleggelsesvåpen (WMD), samtidig som det er effektivt i å undertrykke fiendtlige styrker og lett pansrede mål.

Modernisering av BTR-80A

BTR-82A er resultatet av en betydelig modernisering av BTR-80A, med fokus på å forbedre de taktiske og tekniske egenskapene samt driften av kjøretøyet. Forbedringene inkluderer implementering av et forbedret kraftverk, installasjon av en våpenstabilisator og et kombinert siktesystem (dag-natt), i tillegg til forbedring av girkassene og chassiset.

Bevæpning og Siktesystem

Kjøretøyet er utstyrt med et enhetlig kammerom som har en stabilisert kanon og maskingeværbevæpning. Det kombinerte siktet TKN-4GA-01 gjør det mulig for skytteren å skyte både dag og natt, fra en stillestående posisjon eller i bevegelse. Stabilisering av våpnene på to plan og de nye observasjons- og siktemidlene har betydelig økt effektiviteten i å oppdage og ødelegge mål.

Motor og Mobilitet

Installasjonen av den nye KamAZ-740.14-300 motoren, med en kraft på 300 hestekrefter, sammen med støtdempere med høyere energikapasitet, en modernisert overføringskasse, kardangaksler og enhetlige sluttdrev, har resultert i en økning av kjøretøyets totale ressurs. Disse forbedringene har gitt en høyere gjennomsnittshastighet i røft terreng, forbedret chassiets pålitelighet, kjørekvaliteten og de generelle mobilitetsegenskapene.

Beskyttelse og Beboelighet

Panseret på skroget og tårnet på BTR-82A er motstandsdyktig mot håndvåpen og fragmenter fra miner og prosjektiler. For ytterligere beskyttelse er kjøretøyet utstyrt med et anti-fragmenteringssett. I tillegg er det utstyrt med et beskyttelsessystem mot masseødeleggelsesvåpen, brannslukningsutstyr, et vannpumpesystem og forbedringer i bo- og arbeidsforhold takket være bruk av temperaturkontroll (varme, aircondition) og en dieselgenerator.

Kommunikasjon og Kontroll

De nye digitale kommunikasjonsystemene i BTR-82A har forbedret stabiliteten, hemmeligholdelsen og kvaliteten på kommunikasjonen, utvidet kontrollfunksjonaliteten og muliggjort integrering i et enhetlig taktisk kontrollsystem.

BTR-82A representerer et betydelig fremskritt når det gjelder effektivitet og sikkerhet i pansret personelltransport, og etablerer seg som en avgjørende del av moderne kamp- og forsvarsoperasjoner.

Kilde og bilder: Rosoboronexport. Dette innholdet ble laget med hjelp fra AI og ble gjennomgått av redaksjonsteamet.

2024-06-27T13:42:32Z dg43tfdfdgfd