STATSFORVALTERNE HAR IKKE FøRT SYSTEMATISK TILSYN OVER BARNEVERNSBARN På HEMMELIG ADRESSE

Landets statsforvaltere skal føre tilsyn med kommunale barnevernstjenester, passe på at barnevernet følger loven og sørge for at kommunene får råd og veiledning.

I fjor hadde barnevernet 120 barn på strengt fortrolig adresse, skriver Aftenposten.

Avisen har spurt hvor mange tilsyn landets ti statsforvaltere har hatt med barnevernets håndtering av strengt fortrolige adresser fra 2018. Svarene viser at sju statsforvaltere ikke har ført tilsyn, mens de tre siste ikke har svart eller ikke kan svare.

Hvert år lager Helsetilsynet planer for statsforvalterne, der de bestemmer hvilke områder det skal føres systematisk tilsyn med det året.

Barnevernets håndtering av strengt fortrolig adresse har aldri stått på noen tilsynsplan, skriver avisen.

Direktør Sjur Lehmann i Helsetilsynet sier til avisen at de ikke kommer til å pålegge statsforvalterne å føre tilsyn med bruken av strengt fortrolig adresse, men at denne tematikken inngår i statsforvalternes risikovurderinger av hva det bør føres tilsyn med.

Avisen har sett nærmere på antall tilsyn etter at to foreldre klaget på behandlingen fra barnevernet etter at barnet deres ble plassert på hemmelig adresse.

Det lokale barnevernet sendte klagen til statsforvalteren, som avslo klagen og sendte den i retur til barnevernstjenesten, som nå ser gjennom sin egen behandling av saken.

(©NTB)

2024-07-01T01:26:32Z dg43tfdfdgfd