RUSSISK GENERALMAJOR SPåR SLUTT På KRIGEN I åR

Russisk generalmajor spår slutt på krigen i år

– Vi har tenkt å avslutte den spesielle militæroperasjonen i år. Jeg er ganske sikker på at vi blir ferdige til høsten. Jeg sa dette i 2022, 2023 og 2024. Vår fiende kan allerede ane dette, sier generalmajor Aptij Alaudinov til det russiske statsmediet Tass.

Siste fra krigen:

Les også: Russland hevder å ha satt ukrainske kampfly ut av spill

og

Les også: Nederland sier Ukraina snart vil få F-16-fly

Generalmajor Alaudinov er nestleder for den militærpolitiske avdelingen til de russiske væpnede styrker. I tillegg er han sjef for kommandoenheten med tsjetsjenske spesialstyrker kalt Akhmat.

Putin og Tsjetsjenia:

Les også: Ekspert: – Kan bli ekstra ekkelt for Putin

Ifølge Alaudinov ser også den øverste ledelsen i Kyiv at krigen er i ferd med å ta slutt. Her viser han til russisk propaganda om at kona til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, Olena Zelenska, har brukt penger på en luksusbil, og legger til at det «ikke vil hjelpe dem på noen måte».

Russland har i flere runder hevdet at Olena Zelenska har brukt penger, som skulle gå til krigen i Ukraina, på enorm luksus til seg selv. Vestlige medier har gjennomgått disse påstandene og funnet dem falske.

Les også: Putin-troll angriper Olena Zelenska

Alaudinov gir ingen forklaring på hva som vil gjøre slutt på krigen. I vestlige medier er det ingenting som tyder på at krigen i Ukraina er over med det første.

Ungarns statsminister Viktor Orban besøker i disse dager Kyiv for første gang siden Russland invaderte Ukraina. Etter et møte med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj uttalte Orban at «vi verdsetter Zelenskyjs fredsinitiativer», og sa at Ungarn har bedt Ukraina om å vurdere våpenhvile før forhandlinger.

Orban har vært en bremsekloss for støtte til Ukraina i både EU og Nato, og han er en av få vestlige ledere som har møtt Russlands president Vladimir Putin siden krigen startet. Orban og Zelenskyj snakket også sammen på et EU-toppmøte i Brussel i forrige uke, men forholdet mellom landene regnes fortsatt som anstrengt.

2024-07-02T11:48:42Z dg43tfdfdgfd