KNIVSTIKKINGEN I LUSTER: 15-åRING NEKTER STRAFFSKYLD

15-åringen, som er én av de fem ungdommene siktet i saken, ble avhørt i flere timer lørdag, skriver Bergens Tidende (BT).

– Han har forklart seg grundig om sin rolle. Han erkjenner ikke straffskyld, han har ikke stukket noen med kniv, og har heller ikke sett noen knivstikking. Han er siktet fordi politiet har beslaglagt telefonen hans, sier guttens forsvarer, advokat Ivar Hauge, til avisen.

15-åringen har forklart at han var på åstedet sammen med de andre siktede, som beskrives som en vennegjeng.

– De tar det meget alvorlig. Alle er rystet over hendelsen og det som skal ha skjedd, sier forsvareren videre.

Utvidet siktelser

Tidligere ble det formidlet at guttene var siktet for kroppskrenkelse, men politiadvokat Bernt Dahlsveen opplyser til BT at siktelsene er utvidet til grov kroppsskade eller medvirkning til dette.

– Det er basert på skadene på fornærmede og at det er brukt et redskap, sier han.

Det var en mann i 50-årene som ble knivstukket i Gaupne i Luster i Vestland fredag ettermiddag. Politiadvokaten opplyser til NRK at det ikke fremstår som om mannen var et tilfeldig offer.

– Utrolig skremmende

Ingen av ungdommene har straffehistorikk fra tidligere, ifølge politiet. Politiet har ikke ønsket å si noe om motivet bak hendelsen.

Mannen ble fløyet til Haukeland universitetssjukehus, hvor han lørdag ble avhørt av politiet i halvannen time.

– Min klient er preget og medtatt av det han har vært gjennom. Nå har vi hatt et avhør hvor han har forklart seg om hendelsesforløpet så detaljert han kan, sier mannens bistandsadvokat, Rolf Knudsen, til BT.

– Han beskriver det som utrolig skremmende og uvirkelig. Han var livredd, sier bistandsadvokaten, som sier klienten ikke dro kjensel på noen av ungdommene.

Barnevernet koblet inn

Det var klokken 17.36 fredag at politiet først fikk melding om hendelsen. Den skadde mannen meldte da at han var blitt knivstukket i halsen og håndleddet av maskerte ungdommer i et skogholt utenfor Gaupne sentrum i Luster.

Politiet har beslaglagt kniven som ble brukt. Etter at politiet fikk kontroll på ungdommene, ble de dimittert.

Ingen av de siktene har blitt pågrepet, men er isteden blitt håndtert av barnevernet, skriver BT.

(©NTB)

2024-06-15T18:12:52Z dg43tfdfdgfd