HVA VILLE MARINE LE PENS SEIER I FRANKRIKE BETY FOR KRYPTO?

Marine Le Pens høyreekstreme parti National Rally (NR) har tatt en ledende ledelse i den første runden av det franske parlamentsvalget, og sikret 33,2 % av stemmene.

Dette resultatet markerer et betydelig skifte i Frankrikes politiske landskap, med NR som overskygger den venstreorienterte New Popular Fronts 28 % og president Emmanuel Macrons Ensemble-allianse 22,4 %. Analytikere spekulerer nå i potensielle implikasjoner for kryptovalutasektoren i Frankrike.

Historisk holdning til krypto: fra motstand til usikkerhet

Historisk sett har National Rally opprettholdt en tvetydig holdning til kryptovalutaer. I et notat fra 2016 uttrykte Marine Le Pen sin intensjon om å “hindre bruk av kryptovalutaer som Bitcoin i Frankrike,” i samsvar med partiets økonomiske nasjonalisme.

Denne posisjonen skapte usikkerhet om fremtiden til digitale eiendeler i Frankrike under en National Rally-regjering. De siste årene har Le Pen vært mindre vokal i sin opposisjon, noe som gjør markedsaktørene usikre på partiets nåværende holdning til krypto.

Macrons administrasjon: målt tilnærming til kryptoregulering

President Macrons administrasjon, selv om den ikke er eksplisitt kryptovennlig, har tatt i bruk en målrettet tilnærming til regulering av kryptovaluta.

Macrons regjering har tatt til orde for rammer som reduserer risiko knyttet til handel med kryptovaluta, med sikte på å balansere investorbeskyttelse med å fremme innovasjon i den voksende sektoren.

Til tross for dette har ikke Frankrike fullt ut etablert seg som et kryptovennlig knutepunkt. Reguleringsorganer har fortsatt å granske kryptovalutautvekslinger, spesielt angående anti-hvitvaskingsprotokoller (AML) og reklamepraksis.

Potensielle innvirkninger av National Rallys seier på kryptobedrifter

De potensielle implikasjonene av National Rallys seier for kryptovalutasektoren er mangefasetterte. Marine Le Pens nedtonede kritikk av kryptomarkedet siden 2016 har skapt spekulasjoner rundt hennes nåværende holdning i saken.

Mens regulatoriske bekymringer vedvarer, kan et mer presserende problem for kryptobedrifter være Le Pens historiske interesse i å lede Frankrike ut av EU.

Dette spørsmålet vil neppe oppstå før neste presidentvalg i 2027, noe som gir kryptomarkedet litt pusterom i umiddelbar sikt.

Paris som et knutepunkt for internasjonale kryptofirmaer

Til tross for den politiske usikkerheten har flere internasjonale kryptofirmaer valgt Paris som sitt knutepunkt for å levere tjenester innenfor EU.

Circle, Gemini og Crypto.com er blant de bemerkelsesverdige selskapene som har etablert seg i den franske hovedstaden.

Per nå har disse firmaene ikke indikert noen planer om å trekke seg fra Frankrike i lys av National Rallys valgsuksess. Deres fortsatte drift antyder en grad av tillit til stabiliteten til det franske markedet, uavhengig av det politiske landskapet i utvikling.

Balanse regulering og innovasjon

Utfallet av det franske parlamentsvalget betyr et sentralt øyeblikk for landets politiske fremtid, med potensielle ringvirkninger på kryptovalutasektoren.

National Rallys ledelse introduserer et element av usikkerhet, spesielt når det gjelder regulatoriske tilnærminger til digitale eiendeler.

Det gjeldende regulatoriske miljøet under Macrons administrasjon har vært preget av en balansert tilnærming, som tar sikte på å beskytte investorer og samtidig fremme innovasjon.

Etter hvert som det politiske scenariet utfolder seg, vil kryptobedrifter nøye overvåke eventuelle endringer i politikken som kan påvirke deres operasjoner i Frankrike.

The post Hva ville Marine Le Pens seier i Frankrike bety for krypto? appeared first on Invezz

2024-07-01T13:25:38Z dg43tfdfdgfd