EPSTEINS MINDREåRIGE OFRE BLE ANKLAGET FOR PROSTITUSJON

Dokumentene er fra rettssaken mot Jeffrey Epstein som startet i 2006.

Offentliggjøringen skjer samme dag som en ny lov i delstaten Florida trer i kraft. Den loven åpner for at dokumenter fra statens storjury i 2006 offentliggjøres, noe som vanligvis ikke skjer.

– Detaljer i dokumentene vil være opprørende for anstendige mennesker, skrev kretsdommer Luis Delgado da han beordret offentliggjøringen på mandag.

Det skriver amerikanske ABC News.

«Nå vet jeg at det er prostitusjon»

Den tidligere finansmannen Jeffrey Epstein døde i fengsel i 2019 etter å ha blitt arrestert for omfattende menneskehandel av mindreårige.

I 2008 ble han dømt til 13 måneders fengsel for å ha kjøpt seksuelle tjenester av mindreårige jenter.

De nylig offentliggjorte dokumentene på omlag 200 sider viser blant annet hva to tenåringsjenter fortalte om sine opplevelser med Epstein til storjuryen.

Se video: Må løpe for livet

Etterforskningen av Epstein startet med at en stemor meldte at datteren hevdet å ha fått 300 amerikanske dollar for å massere en eldre mann. I dokumentene omtales utspørringen av denne jenta, hvor det fremkommer at juryen har spurt jentene om de er klar over at de har drevet med prostitusjon og kan siktes.

«Er du klar over at du har begått en forbrytelse?», spurte en akotor i saken.

«Nå er jeg det. Jeg visste ikke at det var en forbrytelse da jeg gjorde det, nå vet jeg at det er prostitusjon eller noe sånt», svarte jenta.

– Det var forferdelig

På det tidspunktet for utspørringen hadde jenta fylt 15 år. Det samme gjaldt andre jenta.

Advokaten til den ene jenta er svært kritisk til hvordan etterforskningen ble gjennomført.

– Det var forferdelig hvordan de håndterte det, de ødela i bunn og grunn sin egen sak, sier advokat Spencer Kuvin om storjuryens etterforskning.

2024-07-02T16:53:43Z dg43tfdfdgfd