TO MENN I 50-åRENE DøDE ETTER MIKROFLYULYKKEN

To menn i 50-årene døde etter mikroflyulykken

Havarikommisjonen mener det kan bli vanskelig å finne årsaken til at et mikrofly krasjlandet på E6 i Oppdal mandag. Politiet fortsetter etterforskningsarbeidet.

– Etterforskningen vil søke å avklare om ulykken skyldes tekniske feil, vær- og flyforhold, eller andre omstendigheter. Dette er tidkrevende og omfattende arbeid, og det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken, sier fungerende politistasjonssjef Per Christian Stokke ved Heimdal politistasjon i en pressemelding.

Tirsdag morgen gjennomførte Havarikommisjonen og kriminalteknikere undersøkelser på ulykkesstedet på E6 i Oppdal i Trøndelag hvor et mikrofly krasjlandet mandag.

Usikkert om man får svar

De døde er to menn i 50-årene, begge bosatt i Oppdal. Ifølge Havarikommisjonen er det usikkert om man noen gang får et klart svar på hva som skjedde.

Politiet fortsetter de kriminaltekniske undersøkelsene og vitneavhør. Det er også besluttet obduksjon av de to avdøde. I den forbindelse vil det også tas prøver for å få sikker identifikasjon av den ene avdøde.

Mikroflyet hadde ingen ferdsskriver, ofte omtalt som «svart boks», og det blir derfor ekstra viktig med vitneobservasjoner. Politiet har så langt gjort flere vitneavhør av personer som observerte flyet rett før, eller mens, det styrtet.

Vitner viktige

Statens havarikommisjon foretar sine egne undersøkelser.

– Det kan ta ganske lang tid med tanke på at småfly som dette ikke har elektroniske lagrede spor. Da dessverre begge om bord er omkommet, er det lite direkte tilgjengelig informasjon. Derfor blir vitner viktig, sier en av kommisjonens havariinspektører Gjermund Kjerkreit til VG.

Vrakdelene av flyet er målt opp før de skal flyttes sørover til flyplassen på Kjeller for videre undersøkelser. Kjerkreit anslår at rapporten først er klar om et halvt års tid.

(©NTB)

2024-07-02T13:13:53Z dg43tfdfdgfd