HENLAGT SAK MOT GJERT INGEBRIGTSEN OMGJORT – SKAL ETTERFORSKES VIDERE

Tidligere i år ble flere saker mot Ingebrigtsen lagt vekk. Fire av barna hans klaget på politiets avgjørelse, og nå har ett av dem fått medhold.

– Statsadvokaten har opprettholdt alle henleggelsene med unntak av én. Den sendes i retur til Sørvest politidistrikt med ordre om ytterligere etterforskningsskritt, herunder nytt avhør av fornærmede, sier statsadvokat Birgitte Budal Løvlund i en pressemelding.

Aftenposten var først med å melde om saken. Avisen fikk nyheten bekreftet av bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen. Hun representerer fem av de sju Ingebrigtsen-barna.

– Jeg skjønner ikke at det er mulig å henlegge en så alvorlig sak. Jeg er enig med statsadvokaten i omgjøring av henleggelsen, og forutsetter tiltale også i denne saken, sier Larsen.

Gjert Ingebrigtsen er tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 282, som gjelder mishandling i nære relasjoner, mot én av de fornærmede i saken. Friidrettstreneren erkjenner ikke straffskyld.

Sakene mot fem av de fornærmede ble henlagt på bevisets stilling, og én av sakene ble lagt bort på grunn av foreldelse.

– Gjert opplever seg dømt i folkedomstolen for disse forholdene, og det er derfor godt for ham at statsadvokaten har opprettholdt henleggelsene. At det bes om ytterligere etterforskning i en av sakene før også den eventuelt endelig henlegges, fremstår ryddig av statsadvokaten, sier advokat John Christian Elden.

(©NTB)

2024-07-02T07:52:35Z dg43tfdfdgfd