METEOROLOGEN: – LIGGER IKKE AN TIL HøYSOMMERVARME NOE STED I LANDET

Meteorologen: – Ligger ikke an til høysommervarme noe sted i landet

De som har litt godvær, får nyte det mens de kan. Været blir skiftende i hele landet denne uka, ifølge meteorologene.

– De fleste får både litt solskinn og noen regnbyger. I Lofoten, Vesterålen og ytre strøk av Troms kan det faktisk hende man slipper unna regnet, skriver Meteorologisk institutt i en oppsummering på X (Twitter) klokka 10.30.

– Det ligger ikke an til høysommervarme noe sted i landet denne uka, heller tvert imot, ifølge meteorologene.

I sør er det kun østafjells i starten av uka det kan bli over 20 grader, mens i nord er det enkelte som kan få det både i starten og i slutten av uka.

SKIFTENDE: Været blir skiftende i hele landet denne uka, ifølge meteorologene. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt)

Juli begynner bra

Juli-måned er i gang, og mandag morgen skinte sola både i Oslo og i Tromsø, begge steder med lufttemperaturer på rundt 20 grader, ifølge værvarselet. I Bergen og Trondheim er det gråvær, men sola er framme andre steder også, blant annet i Kristiansand og Bodø.

Sjekk ditt lokale værvarsel på yr.no

Oslo: 20,8 grader

Ser du etter dagens beste badetemperaturer i sjøen, ligger Oslofjorden godt an. Her ventes det 20,8 grader i vannet mandag. Det er mellom klokka 15 og 17, melder NTB i en oversikt over badetemperaturene.

På nettstedet havvarsel.no kan du selv gå inn og sjekke prognoser for sjøtemperaturen der du befinner deg. Tjenesten er levert av Meteorologisk institutt og Havforskningsinstituttet.

SJØTEMPERATUR: På nettstedet havvarsel.no kan du sjekke sjøtemperaturen der du befinner deg. Tjenesten er levert av Meteorologisk institutt og Havforskningsinstituttet. Foto: Faksimile (havvarsel.no)

Bergen: 15,1 grader, rolig sjø

Mellom klokken 17 og 19 blir det 15,1 grader i havet i Bergen, med rolig sjø.

I Stavanger er det tidsrommet mellom 20 og 23 som gir mest valuta for pengene om du skal bade i sjøen. Da er det 15,1 grader og noen mindre bølger, men verken der eller i Bergen kan du regne med sol og skyfri himmel. Værvarselet er grått.

Grått – og vått – er status for Trondheim mandag. Om du likevel vil ut og bade når havtemperaturen toppen klokken 19, med 14,7 grader. Samtidig er det nesten stille sjø.

Sjøtemperaturen i Kristiansand når 15,2 grader mellom klokken 16 og 19 med noe rolig sjø.

Tromsø: 11,5 grader

Dagens høyeste badetemperatur i Tromsø vil være 11,5 grader klokken 20. I tillegg er det da kun små bølger.

Alta får sin høyeste sjøtemperatur mellom klokken 15 og 18. Da er det 12,5 grader og noe rolig sjø.

Les også: Vær: 21-dagers varsel

2024-07-01T06:28:59Z dg43tfdfdgfd