HUN TAR SKYLDEN FOR SPIKER-POTETENE

Hun tar skylden for spiker-potetene

(Nordstrands Blad): Mandag ble turgåer Aurora møtt av et sjokkerende syn på turstien på Lambertseter. Nå beklager Sommerskolen, som forteller at dette er et prosjekt de står bak.

– Vi ser at prosjektet har skapt uro og at det har vært skummelt for mange. Det beklager vi, sier Silje Nilsen som er rektor for Sommerskolen Oslo.

Les hele saken her:

Les også: Gjorde sjokkfunn: – Håper virkelig ingen har fått det i seg

Det var mandag at turgåer Aurora plukket mange poteter som var fylt av spikere på turstien rett ved Griser'n på Lambertseter.

– Vi reagerte med en gang vi så det, da det er en del unge barn som sykler akkurat her. Ikke minst rådyr og barnehagebarn som pleier å gå på tur akkurat hit, sa hun.

Les også: Kvinne sjokkert på toget: –⁠ Æsj, hva faen gjør du

Aurora fikk sjokk av disse potetene som lå strødd på turstien ved Griser'n på Lambertseter. Foto: Privat

Hun valgte å advare andre ved å legge ut et innlegg om det på en lokal Facebook-gruppe. Der var det mange som reagerte, og mente at det ikke kunne gå an å gjøre slikt.

Les også: Trygve Hegnar hardt ut mot Märtha Louise: – Hun kan ikke gjøre en eneste ting korrekt

Inspirert av en TV-serie

Nå forteller rektoren for Sommerskolen at de står bak et prosjekt for 1. og 2.-klassingene på Lambertseter skole, hvor de lager insektfeller.

– Disse insektfellene kommer fra kurset «Kule kryp og insekter», som Sommerskolen arrangerer denne uka for 1. og 2. trinn.

På kurset skal elevene fange insekter i nærmiljøet, blant ved å bruke insektfeller. Fellene er lagt utenfor stien og spikerne er lagt vannrett, slik at det ikke skal være noen fare for å tråkke på dem, ifølge rektoren.

– Men vi ser helt klart at vi kunne ha merket dette bedre.

Les også: Gigantkonkurs: Nå kommer Tesla-smellen

Disse potetene ble lagt ut av barn som går på Sommerskolen. Foto: Privat

Hun forteller at insektfellene fungerer slik at man skjærer opp en potet, setter en spiker i den for å holde den sammen, og dagen etter kommer man tilbake for å utforske insektene i poteten.

– Vi er veldig lei oss, og har ikke vært ute etter å skade noen eller skape uro, sier hun videre.

Bytter ut spikerne med gummistrikk

Ifølge Nilsen la de ut potetene klokken 14 mandag ettermiddag. De skulle hente de igjen tirsdag morgen for å utforske insektene.

– Det handler om se hvordan insekter sover, hvor mange tenner en meitemark har og så videre, sier hun.

Det var rett over kebabsjappa på Lambertseter at barna la ut potetene. Foto: Privat

De kommer til å fortsette med prosjektet slik at barna får utforsket insekter, men de kommer ikke til å bruke spikere.

– Vi skal påse at vi bytter ut spiker med gummistrikk, i tillegg til å markere området ordentlig slik at ingen tråkker eller får det i seg, sier Nilsen.

2024-07-02T13:59:10Z dg43tfdfdgfd