BIDEN-VELGERNE SLåR TILBAKE: – DET ER TEATERKRITIKK-POLITIKK

Biden-velgerne slår tilbake: – Det er teaterkritikk-politikk

DOWNTOWN BOSTON, USA (Nettavisen): Joe Biden floppet under torsdagens debatt, og panikkstemningen brer seg i Det demokratiske partiet. Flere spekulerer på om Biden bør trekke seg.

Republikanerne på sin side kan ta helg og nyte kaoset som utspiller seg hos motparten.

I Boston sentrum, der Nettavisen befinner seg, har flere velgere sett debatten eller klipp fra sendingen. De fleste Nettavisen snakket med i den blå byen er ikke fornøyde med Joe Bidens prestasjon.

– Jeg synes han er en «piece of shit»

Det betyr likevel ikke at de har tenkt til å stemme på Trump.

– Vi er en veldig progressiv, demokratisk familie. Vi var ekstremt skuffet over Joe Bidens prestasjon. Han sa svak ut, og virket usikker på seg selv. Men jeg kommer fortsatt til å støtte han, fordi jeg synes Trump er umoralsk. Han lyver, sier Steve til Nettavisen før han legger til:

– Jeg skulle gjerne sagt hva jeg egentlig synes... Redigerer du dette ut? Jeg synes han er en «piece of shit». Donald Trump kommer til å ødelegge dette landets demokratiske institusjoner, og jeg avskyr herremannen. Men det at Biden gjorde det så dårlig er urovekkende, avslutter han.

PIECE OF SHIT: Steve i Boston synes Trump er en «piece of shit». Det står han ved.

Nettavisen informerte han om at vi ikke redigerer klippet. Det synes Steve var flott.

Kevin som identifiserer seg selv som en uavhengig og konservativ velger, er heller ikke imponert over Biden.

– Ingen av disse kandidatene er et godt valg, men han leder landet vårt og det virker som han har mistet litt av sine mentale evner, sier Kevin.

Han tror at det kan være lurt for demokratene å bytte ut Biden hvis de skal ha en sjanse i presidentvalget 5. november.

LEDER ET LAND: Biden leder USA, påpeker Kevin.

– Det var bare trist at Biden ikke kunne svare på spørsmålene slik han skulle, og at han hadde noen mentale glipper. Det er skummelt hvis Trump vinner igjen. Jeg vil ikke at det skal skje, sier Ross.

TRIST: Ross synes hele seansen bare var trist for Biden. Foto: Helle Lyng Svendsen (Nettavisen)

Savnet Trumps sarkasme

Til tross for at Boston er en knallblå by, der over 80 prosent stemte på Biden sist, var det mulig å lokalisere én Trump-velger på gata i Downtown Boston. Ben Campbell er på jobb, men tok seg et minutt til å prate med Nettavisen om gårsdagens valg. MAGA-velgeren er naturligvis enig i at Biden var en katastrofe, men han savnet også mer underholdning fra Trump på scenen.

– Jeg skulle ønske det var mer sarkasme. Han toned det ned som en politiker. Han kjempet tilbake. Han sto på sitt og det er det det amerikanske folket trenger akkurat nå, sier Ben Campbell til Nettavisen.

MAGA: Ben Campbell er MAGA-supporter. Han mener Biden er inkompetent. Foto: Helle Lyng Svendsen (Nettavisen)

På den kjente restauranten Waffle House sa Biden etter duellen at han synes det gikk bra. Det er vanskelig å debattere en løgner, kontret han. Bidens team varsler også overfor CNN at presidenten vil stille til debatt i september også. I Nord-Carolina på fredag var det også en mer energisk president som dukket opp på talerstolen.

Les også: Biden svarer på kritikken: – Jeg er ikke like flink til å debattere som før

– Vil ikke se på debatt på ferie

Rundt 48 millioner amerikanere så på TV-debatten torsdag kveld. Maria Rosales lot være.

– Vi er på ferie. Jeg ville ikke se på noe som var opprørende på ferie, sier Rosales til Nettavisen.

FRI FRA POLITIKK: Maria Rosales er på ferie og tok fri fra Biden og Trumps kaos.

Hun beskriver amerikansk politikk som et rot.

– Donald Trump er forferdelig. Han vil ødelegge demokratiet og sier det høyt. Men mange later som det ikke skjer. Joe Biden er det beste som vi kan få nå, som også er uheldig, avslutter hun.

Om Trump kommer til å stjele velgere fra Biden etter katastrofedebatten gjenstår å se. Hissann Farooqi tror de fleste velgerne blir værende hos Biden.

– Jeg lærte ikke noe nytt om noen av disse kandidatene. Jeg tror ikke debatten kommer til å påvirke hvem jeg stemmer på eller min forståelse av disse kandidatene. Jeg tror vi gjør litt for mye ut av debattene. Vi fokuserer så mye på disse 90 minuttene og mindre på hva kandidatene faktisk har gjort i årene de har styrt landet, sier Farooqi.

– Det er teaterkritikk-politikk

– Amerikanske medier melder om panikkstemning i Det demokratiske partiet. Påvirker det deg?

– Det er teaterkritikk-politikk. Det som er mer viktig er at vi ser på årene denne personen har vært president og hva han har levert. Jeg tror nyhetsbildet går fort nok til at slike øyeblikk ikke nødvendigvis vil bli overført til hva som skjer på valgdagen, sier Farooqi.

Han skal altså fortsatt stemme på Joe Biden.

– Jeg tror folk i partiet gjør lurt i å puste dypt og vente litt med å se. Jeg forstår reaksjonene, men dette er en stor avgjørelse, avslutter han.

Les også: Storm av kritikk mot Biden: – Dyp panikk hos demokratene

2024-06-28T19:39:05Z dg43tfdfdgfd