IKEA MED SVENSK LIGGE-VITS I OL-DEBATT: – DET GåR RYKTER

Ikea med svensk ligge-vits i OL-debatt: – Det går rykter

PARIS/OSLO (Nettavisen): Sengene i deltakerlandsbyen har blitt et hett tema i flere medier, både i inn- og utland.

Svenskene har ropt høyest om det de beryktede pappsengene.

– Problemet er ikke at det er en pappseng, det er helt fint. Det er madrassen som er hard. Den er helt ny, det tar jo litt tid før man myker den opp. Men vi behøver å sove godt med en gang, sier den svenske håndballspilleren Jamina Roberts til Expressen.

De så seg til slutt nødt til å besøke Ikea for å gå til innkjøp av nye overmadrasser.

Det har tydeligvis giganten selv fått med seg, og kommer nå med en litt frekk melding før håndballturneringen kastes i gang.

Les også: Meldinger i Sverige om OL-krise – reiser til Ikea

Ikea: – Det går rykter

– Det går rykter om at de svenske håndballjentene forsøker å ligge seg til seier i Paris, skrev Ikea på sin norske Instagram-konto.

Les også: Program for OL i Paris 2024

Under selve bildet kommer de også med en melding i retning Norge:

– Lykke til, Norge! Ikea i Paris er åpent til klokka 20 for dere også! Velkommen innom!

Nå er innlegget slettet fra profilen:

Håndballandslagenes egen Instagram-konto har kommentert innlegget:

– Takk for det!, og legger til et blunkefjes og et norsk flagg.

Det har også kommet flere reaksjoner i innleggets kommentarfelt. Svenske Expressen omtaler vitsen som «sexhån mot Sverige».

«SEXHÅN»: Svenske Expressen slår saken opp som en sexhån mot Sveriges håndballjenter. Foto: Skjermdump Expressen // Bildbyrån

Derfor slettet Ikea innlegget

Presseansvarlig i Ikea Norge, Stine Odland, forklarer overfor Expressen hvorfor de valgte å slette bildet fra Instagram.

Hun mener det er fordi nyhetene er overdrevet og ikke like aktuell lenger, og dermed vil de ikke ha innlegget liggende ute lenger. Hun kan forstå at slettingen kan se litt mistenkelig ut.

– Det kan jeg forstå. Samtidig er det en aktuell sak og nå rapporteres det om noe annet. Det er ikke helt uvanlig, sier Odland til Expressen.

Videre forteller hun at de ikke har fått noen negative reaksjoner, men at det ikke var alle som skjønte vitsen siden de ikke hadde fått med seg nyhetssaken om OL-sengene og svenskenes Ikea-grep.

På spørsmål om hva hun selv synes om vitsen, svarer Odland følgende.

– Det høres litt annerledes ut på norsk og svensk, det kan jeg forstå. Det var bare en henvisning til at de kjøpte nye madrasser. Du må sove godt for å prestere bra. Vi heier på både Sverige og Norge i kveld. sier hun.

Dette sier Norge-leiren om sengene

Tidligere denne uken snakket Nettavisen med håndballjentenes pressesjef, Halvor Lea, om det hadde vært noen tilbakemeldinger på sengene.

– Det er noen tilbakemeldinger på sengene, men ikke noe stort fokus. Madrassene er konstruert så de kan tilpasses individuelt. Vi har med noen overmadrasser og vil ved behov gjøre ytterligere innkjøp på Ikea, som ligger like ved leiren, sier Lea til Nettavisen.

KRITIKK: Slik ser OL-sengene som har vært mye omtalt den siste tiden. Foto: Oda Karlsen Bekkestad (Nettavisen)

Det er selskapet Airweave som har laget sengene til OL. Nettavisen har konfrontert selskapet med kritikken av madrassene.

Kyohei Sueki, operations manager, tror noe av grunnen til at ikke alle er fornøyde med sengene handler om hva utøverne er vant med fra før.

– Vanligvis liker folk fra Asia en fast madrass, for det er de vant til. Men noen europeere eller amerikanere liker myke madrasser, så de er ikke vant til en fast madrass. Det er grunnen til at noen ikke liker madrassen vår, sier han til Nettavisen.

Les også: Det Norge gjør bak stengte dører vekker oppsikt i Sverige

Han forteller at Airweave har et eget tilbud der utøverne kan få spesialtilpassede madrasser, men at få har benyttet seg av det.

– Det er ikke mange utøvere som har gjort det. De vet ikke at de kan tilpasse madrassen. Jeg har ikke sett noen fra Norge komme til oss, og kanskje bare en eller to fra Sverige, sier Sueki.

Torsdag møter Norge nettopp Sverige til oppgjør i OL-åpningen. Kampen spilles 21:00 torsdag.

2024-07-25T12:27:00Z dg43tfdfdgfd