ORGANISASJONEN FLYTE MARKERTE FNS VERDENSDAG FOR FOREBYGGING AV DRUKNING – 11-åRING FIKK PRIS

Under arrangementet ble det holdt minnemarkering for alle som mistet livet i drukning i 2023. Ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk mister rundt 90 mennesker livet i drukningsulykker årlig i Norge. 

– Det er nesten like mange som mister livet i trafikken. De fleste av disse ulykkene skjer ved fall fra land, i fritidsbåt eller under bading, skriver Flyte i en pressemelding.

Flyte er en paraplyorganisasjon med 17 medlemsorganisasjoner som jobber med drukningsforebygging, deriblant Redningsselskapet og Norges Livredningsselskap.

11 år gamle Lotta Berghagen mottok pris fra Norges Livredningsselskap for fremragende redningsdåd. Hun ble hedret for å ha reddet en 5 år gammel gutt fra å drukne da de begge falt i vannet.

Daglig leder Mia Bergmann i Flyte berømmet jenta for å ha vært handlekraftig og snartenkt. Hun påpekte også at jenta, som var åtte år gammel da hendelsen fant sted, var svømmedyktig og at foreldrene hadde snakket med henne om livredning. 

– Det viser hvor viktig det er at vi faktisk snakker med barna om hva de skal gjøre, hvis noe skulle skje, sier Bergmann.

(©NTB)

2024-07-25T13:17:20Z dg43tfdfdgfd