TIDLIGERE DAGLIG LEDER FOR SøPPELMOTTAK På NORDMøRE TILTALT FOR MILJøKRIMINALITET

Tidligere daglig leder for søppelmottak på Nordmøre tiltalt for miljøkriminalitet

I tiltalen står det at den tidligere lederen har lagret avfall i 20 år på et avfallsanlegg i Eide, samt i flere år på et anlegg på Averøy, skriver NRK.

Mannen er tiltalt for miljøkriminalitet, økonomisk kriminalitet og brudd på straffeloven. Han er også tiltalt for å ha sendt feilaktige rapporter om forholdene på anleggene til Statsforvalteren i Møre og Romsdal.

Mannens forsvarer, advokat Edvard T. Eide, sier at hans klient har vært siktet i omtrent fire år og mener at det som har skjedd, ikke er strafferettslig adekvat.

– Han mener at han ikke har klart å ha den kontrollen som han skulle, men at det skyldes utenforliggende forhold som han ikke hadde kontroll over, sier Eide til NTB.

Det har lenge vært problemer på de to anleggene, og politiet har etterforsket saken i lang tid. Driften ble ikke stanset før etter åtte år etter første varsel fra Statsforvalteren, skriver NRK.

Statsforvalteren har regnet ut at å fjerne alt søppelet som har hopet seg opp, kan koste rundt 50 millioner kroner. Målet er at opprydningen skal være ferdig neste år.

2024-07-24T14:24:32Z dg43tfdfdgfd