TO NORSKE BRONSE I PADLE-EM – VIRIK OG ØRITSLAND SATT I BEGGE BåTER

To norske bronse i padle-EM – Virik og Øritsland satt i begge båter

Først ble den norske fireren nummer tre med tiden 1.37,151. Norge endte 1,983 sekunder bak hjemmehåpet og gullvinner Ungarn. Polen tok sølvet 0,7 sekunder foran Norge, som igjen hadde vel tre tideler til gode på Spania.

Det var Norges første medalje i mesterskapet i Szeged.

Noen timer senere ble Virik og Øritsland nummer tre i K2 1000 meter. De padlet inn til tiden 3.56,081 og var 1,063 sekund bak Noema Pupp og Sara Fojt i den ungarske vinnerbåten. De to satt også i fireren som vant gull tidligere på dagen.

Den norske duoen endte 0,136 sekund bak den svenske sølvbåten, men det var god margin til Ungarn på fjerdeplass.

Tidligere lørdag padlet Gunnar Eide og Amund Vold seg inn til 2.-plass i B-finalen i K2 500 meter. Den norske båten endte tre tideler bak polakkene Wojciech Pilarz og Wiktor Leszczynski. Eide og Vold ble nummer fem på 1000 m lørdag.

Amundsen ble nummer åtte i B-finalen på K1 500 meter. Hun endte også på åttendeplass i semifinalen og fikk dermed en reserveplass til B-finalen. Der fikk hun slippe til, men det ble ikke det store resultatet.

Maria Virik og Amund Vold skal søndag padle K1 5000 meter, som avslutter mesterskapet i Szeged.