HAREIDE SLAKTER ALBANIA-STJERNEN ETTER ITALIA-COMEBACK: – DET ER DøDSSTRAFF

Hareide slakter Albania-stjernen etter Italia-comeback: – Det er dødsstraff

ITALIA-ALBANIA 2-1:

EM-historiens raskeste scoring var ikke nok til å senke den regjerende mesteren, og Italia tok et stort steg mot avansement med seieren over Albania lørdag kveld.

Anført av en gnistrende god Federico Chiesa slo Italia tilbake ved scoringer fra Inter Milan-duoen Alessandro Bastoni og Nicolò Barella.

Italia sikrer seg derfor en fordel ovenfor Kroatia i kampen om avansement, etter at Luka Modric og Co. tapte hele 3-0 mot Spania tidligere lørdag.

Les også: Full forvirring etter VAR-avgjørelse: – Veldig merkelig

Scoret etter 23 sekunder

Albania tok ledelsen mot europamester Italia allerede etter 23 sekunder i fotball-EM, da Nedim Bajrami snappet opp et hodeløst innkast fra Federico Dimarco og hamret ballen opp i det nærmeste krysset.

Det er den raskeste scoring i EM-historien.

– For en vanvittig start på dette EM-oppgjøret. Italia er sjokkskadd! Det er spilt 20 sekunder, og de albanske supporterne går helt amok kommenterer NRKs Christian Nilsen.

HYLLEST: Den albanske fansen gikk av skaftet da Bajrami sendte dem i ledelsen. Foto: ALBERTO PIZZOLI

– Det er Dimarco som gjør en generaltabbe, og det er en marerittstart for Italia, la ekspertkommentator Kristoffer Løkberg til.

Den regjerende mesteren skulle derimot raskt slå tilbake.

– Det er dødsstraff

Italia tok tidlig tilbake ledelsen igjen. Først da Bastoni stanget ballen i mål etter et innøvd cornertrekk, og så ved en utsøkt scoring fra midtbaneeleganten Nicolò Barella.

– Det er så uanstrengt. Det koster han ingenting, hyllet Aleksander Schau etter at Barella hadde hamret ballen i det venstre krysset på volley.

KRITISK: Åge Hareide forventet mer av forsvarsspillet til rutinerte Elseid Hysaj. Foto: NTB

Norges tidligere landslagstrener Åge Hareide velger derimot heller å fokusere på forsvarsspillet. Eller rettere sagt, mangelen på forsvarsspill.

Den rutinerte høyrebacken Elseid Hysaj, som spiller i Lazio til vanlig, hadde nemlig muligheten til å stange skuddet unna, men valgte å dukke samtidig som han snudde ryggen til.

– Det går ikke an. Det er dødsstraff å dukke der. Der må du stå og ta en for laget, er Hareides knusende dom.

Like før fulltid fikk Albania en enorm mulighet til å utligne da Manaj plutselig var alene med keeper, men Donnarumma dro opp en mesterlig redning og sikret seieren for italienerne.

2024-06-15T21:09:30Z dg43tfdfdgfd