SYNET FåR VEGVESENET TIL å REAGERE: – OPPSTåR FARLIGE SITUASJONER

Synet får vegvesenet til å reagere: – Oppstår farlige situasjoner

I disse dager er det mange som legger i vei til Oslo lufthavn Gardermoen for å fly til sitt yndede feriemål. Andre er på vei hjem og lander på hovedstadsflyplassen for å ta sommerferien på Østlandet.

Den hyppige reisevirksomheten på Oslo lufthavn har også noen uheldige sider. Rett før avkjøringen til flyplassen ligger det en rasteplass langs E16.

Der ser sitt snitt til parkere bilen midlertidig for å vente på at de som skal plukkes opp på flyplassen har gjort seg ferdig ved bagasjebånd og i taxfree-hyllen.

Hentekø

På den måten slipper de å betale for parkering ved parkeringsplassen tilhørende flyplassen. Men det er ikke rent få som har tenkt at de kan spare noen parkeringskroner på denne måten, noe som fører til problemer.

– Politiet måtte opp og rydde opp i dag. Det er ikke lov å stå slik, forteller Hans Gustav Møvik-Olsen, trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen Øst til Nettavisen.

Les også:

Les også: Tusenvis av bilister sperrer ulovlig – Ingen har fått bot

– Dessverre ikke uvanlig

Han forteller at flere biler stod ut i veibanen på E16 inn mot Gardermoen, fordi det var helt fullt på rasteplassen.

– Da oppstår det trafikkfarlige situasjoner. Dette synet er dessverre ikke uvanlig, og er et problem som oppstår fra tid til annen.

Les også:

Les også: Her står de tett i tett i morgenrushet: – En ulevelig hverdag

Situasjonen som oppstod søndag beskrives av Vegtrafikksentralen Øst som farlig, og de skriver på X at det oppstod en rekke farlige situasjoner bakover i trafikken – der biler kom i stor hastighet.

Politiet er heller ikke nådig i sin omtale av de som søndag fant det passelig å parkere på veiskulderen langs en europavei der fartsgrensen er 80 kilometer i timen.

– Risikerer bøter

Da politiet kom frem, stod det nærmere 40 biler parkert langs veiskulderen, ifølge Ronny Samuelsen, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

– Det er forbudt og medfører fare for deg selv og andre, forteller han til Nettavisen.

Les også:

Les også: Full klinsj om tungtrafikk i bussfeltet: Elbilistene raser, lastebileierne jubler over seier

Så mange var ulovlig parkert, at politiet ikke hadde ressurser til å bøtelegge noen.

– Dette er dessverre et kjent problem og man risikerer bøter dersom man står der, sier operasjonslederen.

Korttidsparkeringen på Gardermoen koster 40 kroner per påbegynte 20. minutt. Trolig langt under bøtesatsen for den ulovlige parkeringen.

Ifølge Romerikes Blad ble 180 personer bøtelagt for ulovlig parkering ved rasteplassen i juni i fjor.

2024-06-23T18:29:21Z dg43tfdfdgfd