HEMMELIGE KODER GIR DEG MYE BILLIGERE INNGANG I FORNøYELSESPARKENE

Hemmelige koder gir deg mye billigere inngang i fornøyelsesparkene

Nettavisen kunne nylig melde at prisene på familieparkene har økt til dels mye de siste årene. I Bø Sommarland har prisene økt med over 30 prosent på fire år, samtidig som færre av de minste barna kommer inn gratis.

Men det er ikke nødvendigvis slik at du må betale full pris for å komme deg inn i parkene. Det finnes nemlig en lang rekke rabattordninger, hvor du kan spare til dels mye penger.

Les også:

Les også: Prisene har økt med 30 prosent: – Det er matprisene som svir mest

Rabatt mange steder

Det er nemlig mange medlemsorganisasjoner og tjenester som tilbyr til dels omfattende fordelsprogrammer. Det gjelder alt fra banken din, kredittkortetselskapet ditt, fagforening, NAF, bedriften du jobber i eller lignende.

Og særlig boligbyggelagene pleier å tilby omfattende og varierte medlemsfordeler. Den mest omfattende ordningen ser ut til å tilfalle de 600.000 medlemmene av Obos. De har blant annet rabattordninger på de fleste familieparkene i Norge.

– Vi opplever at våre medlemmer setter stor pris på medlemsrabattene medlemskapet i Obos gir, og bruken av fordelene har vært tiltakende de siste årene. Fornøyelsesparker er et svært populært tilbud i sommermånedene som gir stor verdi for hele familien, både i form av opplevelser og rabatten man kan få, sier Clarisse Aase Ovrum, direktør for medlemsvirksomheten i Obos.

– Vi har i dag avtale med 13 ulike fornøyelsesparker som våre medlemmer får Obos-rabatt på på tvers av Norge og Sverige samt Legoland i Danmark i medlemsprogrammet. Tusenfryd er en fornøyelsespark vi har hatt et samarbeid med i over 10 år hvor vi årlig har to eksklusive dager bare for våre medlemmer. På Obos-dagen i mai var det over 7000 medlemmer som benyttet seg av denne fordelen og vi kjører ny i august. I løpet av 2023 ble det løst inn ca. 70.000 billetter med Obos-rabatt til de ulike fornøyelsesparkene.

Det finnes også en lang rekke andre aktører som har rabattavtaler med fornøyelsesparkene. Andre borettslag, LO-medlemmer, NAF-medlemmer, studenter og personer tilknyttet Forsvaret er eksempler på dette.

Verdien av rabattene varierer både mellom hvor du oppdriver rabattkode, og de ulike fornøyelsesparkene.

For å få tilgang til de hemmelige kodene, er det vanlig at man må logge seg på medlemssidene til de ulike organisasjonene. Som regel må du også være i stand til å dokumentere medlemskap ved inngang.

Ulike fordeler

På Tusenfryd får man for eksempel få opp til 30 prosent rabatt. Det utgjør rundt 170 kroner per billett. I praksis er riktignok ikke rabatten fullt så god, fordi rabatten krever at du bestiller på nett, og her får du uansett en rabatt på 60 kroner.

For en familie på fire utgjør likevel besparelsen godt over 400 kroner.

PS! Vær obs på at rabatten bare gjelder for voksenbillett. Har du rabatten, lønner det seg å kjøpe voksenbillett også til de minste barna.

Lignende rabatter finner man i Bjørneparken og Bø Sommarland.

I Kongeparken og på Hunderfossen tilbys du derimot fastpris, men hvor mye du må betale avhenger av medlemsskapet ditt. Ikke overraskende er for eksempel et medlemsskap hos Bate fra Stavanger, mer verdt hvis du skal inn i Kongeparken, enn et Obos-medlemskap i Oslo. Siden parkene benytter seg av «dynamisk prising», blir rabatten spesielt attraktiv på de dyreste dagene.

2024-06-15T15:38:31Z dg43tfdfdgfd