VIDEO: UKRAINA UTVIKLER ET DRONESYSTEM UTEN MENNESKELIG OPERATøR

Ukraina utvikler et dronesystem uten menneskelig operatør. Foto og video: t.me/wunderfpv

Det ukrainske selskapet Ptashka Drones har avslørt et nytt homing-system som gjør det mulig for FPV-droner (ubemannede luftfartøy) å bli styrt til målet sitt uten behov for en menneskelig operatør.

+ Klikk her for å se videoen

Dette fremskrittet innen drone-teknologi lover større autonomi og presisjon i operasjoner.

+ Video: Kinesiskprodusert RPC Tiger pansret kjøretøy blir en spøk under boliviansk kuppforsøk

Homing-systemet utviklet av Ptashka Drones gjør det også mulig å spore og endre mål i sanntid. “Vi har muligheten til å kansellere og justere målet. Vi kan sikte på et bevegelig mål,” uttalte selskapet, og fremhevet fleksibiliteten og presisjonen til det nye systemet.

Utviklerne understreket at dette systemet er eksklusivt for droner produsert av deres selskap. Med denne teknologien kan droner operere selvstendig til de når målene sine, noe som eliminerer behovet for konstant operatørintervensjon.

Implementeringen av homing-systemet står imidlertid overfor betydelige utfordringer, hovedsakelig på grunn av de høye kostnadene for komponentene. Til tross for dette uttalte Ptashka Drones at kostnadene for systemet deres er relativt rimelige, kun 200 dollar.

Denne innovasjonen representerer en viktig milepæl for den ukrainske forsvarsindustrien og styrker landets evne til å utvikle avanserte UAV-teknologier for både militære og sivile bruksområder.

Kilde og bilder: https://t.me/wunderfpv. Dette innholdet ble opprettet med hjelp av AI og gjennomgått av redaksjonsteamet.

2024-07-02T12:47:34Z dg43tfdfdgfd