VIDEO: AW609 TILTROTOR GJENNOMFøRER SIN FøRSTE LANDING OG AVGANG På HANGARSKIPET CAVOUR

Tiltrotor AW609. Kilde og bilder: Offentliggjørelse fra Leonardo

Den italienske tiltrotoren AW609, den nyeste innovasjonen fra AgustaWestland, et datterselskap av maskinkonglomeratet Leonardo, gjennomførte vellykket sin første landing og avgang fra dekket på den italienske marinens hangarskip Cavour.

+ Klikk her for å se videoen

Ifølge en uttalelse fra Leonardo-konsernet, har testene vist at AW609 kan operere under vanskelige forhold, inkludert til sjøs, og utføre både sivile og militære oppdrag.

+ Video: Taiwan presenterer nytt pansret kampkjøretøy

Før landing og avgang på hangarskipets dekk ble hele prosessen nøye perfeksjonert med hjelp av en spesiell virtuell simulator. Leonardo avslørte at trening i simulatoren var avgjørende for å evaluere og optimalisere manøvre som senere ville bli utført i virkeligheten.

Landings- og avgangsprosedyrene ble praktisert under 15 forskjellige forhold, inkludert ulike vindforhold, frontale og sideveis tilnærminger, samt vertikale landinger og avganger.

Disse testene representerer den siste fasen av felles innsats mellom Leonardo-konsernet og de italienske militære styrkene for å evaluere potensialet til tiltrotor-fly, og markerer en betydelig fremgang i både militær og sivil luftfart.

AW609 er en multifunksjonell tiltrotor utviklet i fellesskap av ingeniører fra Bell Helicopters og AgustaWestland, som bruker tekniske løsninger som dukket opp under utviklingen av XV-15.

Kilde og bilder: Offentliggjørelse fra Leonardo. Dette innholdet ble skapt med hjelp av AI og ble gjennomgått av redaksjonsteamet.

2024-06-27T12:57:27Z dg43tfdfdgfd