VEIKANTER LIGNER På DE NYBARBERTE LEGGENE TIL JENTENE På STRANDA

Veikanter ligner på de nybarberte leggene til jentene på stranda

(Østlands-Posten): Hver dag ser vi veikanter like nedklippet som de nybarberte leggene til jentene på stranda. Både hår og gress bør kunne gro fritt, men bare en av de påvirker både insektene og vårt liv drastisk. Og dette er kantklippen.

Kantklippen, en så uskyldig fiende. Vi, som den smarteste arten på jordkloden, bør for en gangs skyld klare å se forbi utseende og forstå de alvorlige effektene som fører med kantklippen.

Les også: Barberer du plenen?

På randen til utryddelse

Denne klippen er insektenes apokalypse. Vi river og røsker opp næringskilden deres og når den først har klart å bygge seg opp igjen, da repeterer vi dette marerittet rett foran dem.

Humlene er de pollinerende alfaene i økosystemet vårt. Og når vi stripper dem for næring daglig, har de absolutt null energi til å kunne lage maten vi trenger for å overleve.

Humlenes pollinering er essensiell for flere avlingstyper som frukt, grønnsaker, nøtter og krydder. Du har vel ikke lyst til å spise en kylling som ser anemisk ut og smaker kritt? Og hvem vil vel ikke ha de saftige jordbærene man får fra lokalbutikken på sommeren?

Hver dag skjærer det i trommehinnen når Rune på 87 står i fruktavdelingen på Meny og klager over den drastiske inflasjonen på jordbær, når det er han som daglig klipper den gigantiske plenen han kjøpte for pensjonspengene.

Det er absolutt ikke frodig at matprisene øker betydelig når flere humlekolonier dør på grunn av sult og er på randen til utryddelse.

Les også: Millionærer på dyre jordbær

Jordkloden skal ikke barberes

Faktum er at humlene er utrydningstruet og vi ser nå en absurd reduksjon av pollinering i avlingene våre. Ifølge miljødirektoratet er gode leveområder en av de tre innsatsområdene som må gjøres noe med.

Hva om alle gjør en innsats? Det er faktisk lettere enn man skulle tro.

Dropp gressklipperen og se det vakre i det naturlige. For når har man sagt «å så fin den engen var» om den var nyklipt? Det er jo i engene hvor det bogner av blomster folk vil ta bilder.

Og når tenker man over hvordan veikanten på vei til skolen ser ut? Den hadde gitt flere positive inntrykk om den hadde vært full av blomster i stedet for kortklipt med brune flekker på.

Om man absolutt må ha plenen nybarbert til enhver tid, kan man i det minste kjøpe en blomst eller to eller lage et humlehotell. Her står det bare på latskap.

Dermed bør man droppe disse øreverkene gressklipperne og løfte blikket. Om det fortsetter som det er nå vil frokostbordet bli en ynkelig affære og dine fremtidige barn vil aldri kunne smake et saftig jordbær.

La disse ordene rulle over horisonten, jordkloden skal ikke barberes! #nobuzzcut og #nomowmay

2024-06-15T17:59:38Z dg43tfdfdgfd