TYRKIAS NYE KRYPTOLOV PåLEGGER OPPTIL $182 600 BøTER OG 5 åRS FENGSEL

Tyrkiske lovgivere har godkjent et betydelig lovforslag om kryptoregulering, innført av styreleder Abdullah Güler. Lovforslaget inkluderer strenge straffer for brudd, med bøter på opptil $182 600 og fengsel på opptil fem år.

Dette lovgivende grepet markerer et avgjørende skritt i Tyrkias innsats for å regulere det spirende kryptomarkedet.

Strenge straffer for brudd

Det nylig godkjente lovforslaget pålegger strenge straffer for de som bryter bestemmelsene. Kryptobørser som opererer uten lisens fra Capital Markets Board, Tyrkias finansielle regulerings- og tilsynsbyrå, kan risikere fengselsstraff fra tre til fem år.

Kryptotilbydere må implementere og rapportere tiltak som beslag og andre rettshåndhevende handlinger.

De er også pålagt å sikre at kundeoverføringer, inkludert innskudd og uttak, er tilgjengelige og sporbare av juridiske myndigheter.

Godkjenningsprosess og fremtidige implikasjoner

Regningen er sendt til Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan for endelig godkjenning. Hvis den er undertegnet i loven, vil avgjørelsen bli publisert i Offisiell Gazette innen slutten av uken, og sette lovforslaget i kraft.

Innføringen av denne lovgivningen følger Tyrkias innsats for å overholde internasjonale standarder fastsatt av Financial Action Task Force (FATF), som inkluderte Tyrkia på sin “grå liste” for å ha unnlatt å føre tilsyn med sektorer som er sårbare for hvitvaskingspraksis.

Reguleringskontekst og fremtidsplaner

Tyrkia har vurdert kryptoregulering siden 2021. I november 2023 kunngjorde finans- og finansminister Mehmet Şimşek den nært forestående innføringen av kryptolovgivning, og la merke til at Tyrkia hadde oppfylt 39 av de 40 FATF-standardene og var i sluttfasen av overholdelse.

Tidligere i år understreket Şimşek at de nye forskriftene tar sikte på å redusere risiko knyttet til kryptohandel og beskytte detaljinvestorer.

Nøkkelaspekter ved disse forskriftene inkluderer juridiske definisjoner av begreper som “krypteringsmidler”, “kryptolommebøker” og “leverandører av kryptoaktivatjenester.”

Selv om det ikke er inkludert i lovforslaget, er det diskusjoner om å innføre en transaksjonsskatt på 0,04 % på investorers kryptohandler. Det er fortsatt uklart hvordan og når denne avgiften vil bli regulert.

Godkjenningen av denne kryptoreguleringsloven representerer et sentralt øyeblikk i Tyrkias tilnærming til å administrere det digitale aktivamarkedet.

Ved å håndheve strenge straffer og kreve lisensiering, har den tyrkiske regjeringen som mål å skape et sikrere og mer regulert miljø for kryptohandel.

Ettersom landet beveger seg mot full overholdelse av FATF-standarder, forventes disse forskriftene å spille en avgjørende rolle for å beskytte investorer og redusere risikoen i kryptomarkedet.

The post Tyrkias nye kryptolov pålegger opptil $182 600 bøter og 5 års fengsel appeared first on Invezz

2024-06-27T10:08:56Z dg43tfdfdgfd