TAK KOLLAPSET På NEW DELHIS HOVEDFLYPLASS I KRAFTIG UVæR

Nedbørsmengdene som rammet flyplassområdet i den indiske hovedstaden er mer enn gjennomsnittet for hele juni, ifølge indiske meteorologer.

Bilder publisert på nett viser biler som er knust under gigantiske stålkonstruksjoner ved avgangsområdet på den internasjonale flyplassens terminal 1. Terminalen brukes kun til innenriksflygninger, og flyplassledelsen sier alle avganger er kansellert fram til fredag ettermiddag.

– På grunn av kraftig regn siden tidlig i morges raste deler av taket i 5-tiden. Redningspersonell jobber med å gi all nødvendig bistand og førstehjelp til dem som er rammet, heter det i en uttalelse fra New Delhis hovedflyplass.

Evakuering

De to andre terminalene opererer som normalt, det samme gjelder ankomster ved terminal 1.

– Åtte personer er skadet, én person er død. Redningsoperasjonene er fullført, sier direktør Atul Garg ved brannvesenet i New Delhi til nyhetsbyrået AFP.

Alle flyavganger fra terminal 1 ble midlertidig innstilt mens redningsmannskaper lette gjennom bygningsrestene for å redde folk som ble fanget da taket raste sammen. Hele terminalen ble evakuert, og det er satt i gang en etterforskning av hendelsen, sier Indias luftfartsminister Kinjarapu Rammohan Naidu.

Minst 20 døde i uvær

Mange andre deler av byen ble også oversvømt som følge av de store nedbørsmengdene, som kom før monsunsesongen starter. Biler sto fast i vannmassene, og det er også meldt om flere strømbrudd.

I Indias mest folkerike delstat Uttar Pradesh har minst 20 mennesker omkommet i ulike uværsrelaterte hendelser de siste 48 timene, ifølge myndighetene. Sju av ofrene mistet livet som følge av lynnedslag.

(©NTB)

2024-06-28T06:21:00Z dg43tfdfdgfd