RONALDO FIKK REVANSJ ETTER STRAFFEBOM – PORTUGAL VIDERE I FOTBALL-EM ETTER DRAMA

Etter 120 målløse minutter måtte mandagens duell avgjøres på straffer. Der var Portugal til slutt best og kunne juble for avansement. Cristiano Ronaldo scoret etter at han tidligere i kampen bommet fra krittmerket.

Portugal-keeper Diogo Costa ble helten med sine tre redninger i straffesparkkonkurransen.

Ronaldo fikk sjansen til å score på straffespark på tampen av 1. ekstraomgang, men Slovenia-keeper Jan Oblak reddet på flott vis. I pausen mellom ekstraomgangene kunne man se en tårevåt Ronaldo bli trøstet av lagkameratene.

– Det er i en slags keeperhøyde, men det er enorm kraft. Det er en vanvittig redning av Oblak, fastslo Brede Hangeland på TV 2s sending.

Frankrike neste

Med fem minutter igjen fikk Slovenia-spiss Benjamin Sesko en kjempesjanse da han kom alene gjennom mot Portugal-keeper Costa. Sisteskansen reddet med en flott beinparade. Etterpå skulle han bli helten.

I fredagens kvartfinale står Frankrike på motsatt banehalvdel. Det oppgjøret spilles i Hamburg. Det er fra før klart at Spania møter Tyskland, mens England skal spille mot Sveits.

Portugal-trener Roberto Martínez sendte sitt sterkeste mannskap ut på banen etter å ha spart spillere i 0-2-tapet for Georgia i siste puljekamp.

Sterk Oblak

Portugiserne tok kontroll på kampen og skapte mange farligheter. Cristiano Ronaldo kom seg til flere gode muligheter i 1. omgang, men ballen ville ikke i mål. Veteranen fikk prøve seg flere ganger på frispark fra gode posisjoner, og mange av dem tvang Slovenia-keeper Oblak i aksjon. 

Da Atletico Madrid-målvakten også stoppet straffesparket, viste det seg umulig for Ronaldo å score. Han jakter på å bli den eldste til å score i et EM-sluttspill.

Tirsdag skal Romania – Nederland og Østerrike – Tyrkia gjøre opp om de siste kvartfinaleplassene.

(©NTB)

2024-07-01T21:50:56Z dg43tfdfdgfd