REGJERINGEN VURDERER å OPPDATERE PERSONOPPLYSNINGSLOVEN

– Personopplysningsloven er nå seks år gammel, og det er behov for å se bredt på om reglene fungerer tilfredsstillende, eller om det er behov for endringer eller nye regler. Derfor vil vi gjøre en såkalt etterkontroll. Loven må være oppdatert for å sikre vår grunnleggende rett til personvern, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) i en pressemelding.

Personopplysningsloven trådte i kraft 20. juli 2018 og skal beskytte den enkelte brukers personvern. Loven gjennomfører også EUs personvernforordning (GDPR) i norsk rett.

– Datatilsynet sier de har mistet et viktig virkemiddel for å kunne føre tilsyn med sosiale medier-giganter. Regjeringen vil tette eventuelle hull i lovverket, sier Mehl.

Etterkontrollen vil i første rekke fokusere på de norske reglene i personopplysningsloven, og den er ikke avgrenset til bestemte temaer. Selv om etterkontrollen i mindre grad vil se på personvernforordningen (GDPR) vil det likevel være naturlig å se til utviklingen i tolkningen og praktiseringen av denne delen av regelverket også.

(©NTB)

2024-07-02T09:46:59Z dg43tfdfdgfd