POLITIET STOPPET ANLEGGSMASKINER VED RIKSHOSPITALET

– Det er to motstridende interesser. Helse sør-øst ønsker å bygge, og noen ønsker å verne naturen, sier innsatsleder Magnus Strande i Oslo politidistrikt til NRK.

I 8-tiden tirsdag morgen hadde arbeidere begynt å sette opp gjerder for å starte anleggsarbeidet, melder VårtOslo, som omtalte saken først. Samtidig har også både naturvernere og sykehusaksjonister ligget i teltleir og krevd en midlertidig stopp i arbeidet.

Fredag gikk aksjonistene til Oslo tingrett og krevde midlertidig stans i anleggsarbeidet.

Bakgrunnen for demonstrasjonen er at Oslo bystyre har lagt ned forbud mot å hogge skogholt og større trær på sine eiendommer i hekketiden av hensyn til fuglelivet.

– Dette er en sak som nå skal opp for tingretten. Det vi har blitt enige om nå, er å avvente tingrettens slutning før vi eventuelt tar stilling til hva som skjer videre, sier innsatsleder Strande.

Mandag bekreftet Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) i Oslo kommune overfor NRK at Helse sør-øst ennå ikke har fått den nødvendige tillatelsen til å jobbe på tomten. Helse sør-øst sa da at de avventer arbeidet inntil videre.

(©NTB)

2024-07-02T13:32:25Z dg43tfdfdgfd