POLITIET BORTVISTE AKSJONISTER FRA ANLEGGSARBEID VED RIKSHOSPITALET

Politiet måtte besøke anleggsområdet to ganger tirsdag. 

Først på ettermiddagen ble demonstranter bortvist fra området, og arbeiderne kunne da fortsette etter en midlertidig stans i arbeidet.

– Jeg kommer tilbake i morgen, selv om jeg har blitt bedt om å ikke komme tilbake av politiet, sa 92 år gamle Mimi Bing Øverli til VårtOslo etter at hun hadde fjernet seg frivillig.

Mangler godkjennelse for å hogge 

På morgenen tirsdag ba politiet Helse sør-øst om å stanse arbeidet inntil videre og vise at de hadde de riktige tillatelsene for å bygge. 

Til NRK sa Bjørn Hødal, som jobber i Helse sør-østs prosjektorganisasjon Sykehusbygg, at de nødvendige papirene er på plass for å fortsette byggingen nå, men at de mangler godkjennelse for å hogge trærne på skogsområdet Lindekollen.

– Der er det nå en rettslig prosess. Vi gjør ikke noe med skogholtet før vi har alle papirene i orden.

Politiet var på området tirsdag morgen i 8-tiden. Arbeidere hadde da begynt å sette opp gjerder for å starte anleggsarbeidet, melder VårtOslo, som omtalte saken først. Samtidig hadde både naturvernere og sykehusaksjonister ligget i teltleir og krevd en midlertidig stopp i arbeidet.

– Det er to motstridende interesser. Helse sør-øst ønsker å bygge, og noen ønsker å verne naturen, sa innsatsleder Magnus Strande i Oslo politidistrikt til NRK tirsdag morgen.

Tingretten skal behandle saken

Fredag gikk aksjonistene til Oslo tingrett og krevde midlertidig stans i anleggsarbeidet.

Bakgrunnen for demonstrasjonen er at Oslo bystyre har lagt ned forbud mot å hogge skogholt og større trær på sine eiendommer i hekketiden av hensyn til fuglelivet.

– Dette er en sak som nå skal opp for tingretten. Det vi har blitt enige om nå, er å avvente tingrettens slutning før vi eventuelt tar stilling til hva som skjer videre, sa Strande.

Mandag bekreftet Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) i Oslo kommune overfor NRK at Helse sør-øst ennå ikke har fått den nødvendige tillatelsen til å jobbe på tomten. Helse sør-øst sa da at de avventer arbeidet inntil videre.

(©NTB)

2024-07-02T17:02:59Z dg43tfdfdgfd